Az Xbox One és a PS4 sem játszik le Blu-ray 3D-t (Frissítés)

1. Oldal

Az e hónapban piacra kerülő két új multimédiás szórakoztató konzolok közül kezdetben a Microsoft Xbox One és a korábbi hírekkel szemben a Sony PlayStation 4 se támogatja a Blu-ray 3D lemezek lejátszását.
Azon kevesek számára, akik újonnan vásárolt játékkonzoljukkal 3D filmetek is szeretnének lejátszani Blu-ray 3D lemezről jó ha tudják, hogy erre egyelőre se a Microsoft Xbox One, se a Sony PlayStation 4 (PS4) nem lesz alkalmas.

Xbox_One.jpg
A CNET beszámolója egy Microsoft képviselőre hivatkozva közli, hogy a márka első beépített Blu-ray lemezmeghajtót is tartalmazó játékkonzolja, az Xbox One nem támogatja a Blu-ray 3D lemezek lejátszását, legalábbis kezdetben. Ugyanakkor a cég nem zárja ki a funkció jövőbeli hozzáadását.

Sony_PS4_DUALSHOCK 4.jpg
A Sony PlayStation 4 (PS4) potenciális vásárlói korábban joggal hihették, hogy elődjéhez a PlayStation 3-hoz hasonlóan az új konzol is támogatja a Blu-ray 3D lemezek lejátszását, de az előzetes várakozásokkal és jelentésekkel szemben az e hónapban piacra kerülő PS4 se lesz még erre képes.

Egy videojátékokkal foglakozó weboldal a The Sixth Axis fedezte fel először a PS4 kezelési útmutatójában, hogy az nem támogatja a CD, BD-RE ver.1.0, BD-R/RE XL, Blu-ray 3D illetve le nem zárt írható DVD lemezformátumokat, támogatottak viszont a BD-ROM, BD-R/RE (BDAV, BDMV), DVD, DVD-ROM és a lezárt DVD-R/RW (video mode, VR mode) valamint DVD+R/RW. Később a Sony egyik illetékes főnöke a Twitteren feltett kérdésre, hogy a PS4 indulásakor támogatja-e a Blu-ray 3D-t, megerősítette: „Induláskor nem, sajnálom.”

Ez mindenesetre elég meglepő a Sony részéről lévén a Blu-ray lemezformátum és a 3D korábbi legnagyobb támogatója.

Miután semmilyen technikai akadálya nincs annak, hogy a PS4 3D Blu-ray lemezeket is lejátszhasson, ezért remélhető, hogy a későbbiekben működni fog majd ez a funkció.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 4: december 13-tól idehaza is kapható 127.990 Ft-ért
A PS4 és a 100 euróval drágább Xbox One is karácsonyra jön

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .