MinDig TV: frekvenciacserék a Dél-Dunántúlon

1. Oldal

Az NMHH a 790-862 MHz-es digitális hozadék sáv Európai Uniós határozatban kötelezett felszabadítására újabb 8 DVB-T adónál rendelt el frekvenciacserét, amelyet az Antenna Hungária novemberben 12-15. között hajt végre.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Európai Unió határozatának megfelelően a „digitális hozadék” sáv felszabadítására folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH a Dél-Dunántúlon 8 digitális földfelszíni televíziós adónál 8 frekvencia cseréjét rendelte el.

MinDigTV_frekvenciacsere4_erintett_teruletek.jpg
Az Antenna Hungária a Baranya, Tolna, Fejér és Somogy megyei – a fenti térképen fekete kerettel jelölt – régiókat érintő frekvenciacseréket 2013. november 12-15. között hajtja végre.

Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására az alábbi táblázatban megjelölt napokon kerül sor, amikor néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és a MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetőek.

MinDigTV_frekvenciacsere4.gif
A felsorolt telephelyeken kívül november 14-én Mecseknádasd térségében is néhány órán keresztül szünetel a MinDig TV és a MinDig TV Extra csatornák sugárzása.

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a digitális adók visszakapcsolása (16 vagy 18 óra) után újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőkészüléket (a DVB-T vevődekódert vagy a TV-t). A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, ha nem jelennek meg az eddigi csatornák.

A frekvenciacserék most sem érintik a digitális adók lefedettségét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: frekvenciacserék Északkelet-Magyarországon
Október 31-én vége az analóg földfelszíni tévésugárzásnak
MinDig TV: frekvenciacserék további negyven DVB-T adónál
MinDig TV Plusz: az Antenna Hungária hibrid TV-s tesztadása
MinDig TV: frekvenciacserék tizenkilenc DVB-T adónál
MinDig TV: év végéig még 25 új adó kezd DVB-T sugárzást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .