Bármely TV-ből okos TV lehet Android kütyükkel

1. Oldal

Egyre több különböző méretű, alakú tudású és csatlakozású „Android kütyü” jelenik meg a piacon, amelyek az okostelefonok illetve táblagépek funkcionalitását kölcsönözhetik egy TV készüléknek.
Az Android nyílt operációs rendszer és nemcsak okostelefonokra illetve táblagépekre korlátozódhat alkalmazásuk. Nemrégiben kisebb cégek elkezdtek Android rendszert tartalmazó USB kulcsszerű eszközöket gyártani, amelyek közvetlenül HDMI-n csatlakoznak a TV-hez.

Egy ilyen eszközt a TV-hez csatlakoztatva a fogyasztó Android alkalmazásokhoz és különböző online tartalomszolgáltatásokhoz férhet hozzá, böngészhet az interneten, továbbá tartalmakat (DLNA) érhetnek el a helyi hálózaton át PC-ről, médiaszerverről, hogy csak néhányat említsünk a lehetőségek közül. És ha valaki együtt tud élni a kisebb képernyőjű okostelefonokra tervezett alkalmazásokkal a nagyképernyős TV-jén, akkor egy sor funkciót adhat régi TV-jéhez.

FAVI SmartStick Smart TV konverter kepalairas=FAVI SmartStick Smart TV konverter
Android kütyük több száz változatban léteznek Kínában és a közelmúltban megjelentek az európai és észak-amerikai piacon is. A FAVI SmartStick az egyik legtöbbet emlegetett ilyen kütyü Android 4.1-es operációs rendszerrel. Ez a modell HDMI-n csatlakozik a TV-hez és ezen keresztül kap tápellátást is, ha a TV támogatja MHL-t. Ha nem, akkor az egyik USB porton át kell tápellátást biztosítani neki.

A kezdeti visszajelzések vegyesek,. és jelentős különbségek vannak az Android kütyük között. Néhány alkalmas képes a 1080p felbontású videók kezelésére, de sok a megfelelő jelfeldolgozás hiányában nem. Egyes beszámolók szerint pedig a WiFi kapcsolat is instabil.

Kapcsolódó linkek:

Google TV: Google Play tartalomszolgáltatások Európában
Sony: júliustól rendelhető a Google TV lejátszó Európában
Sony: Európában is kaphatóak lesznek a Google TV termékek
Lenovo: az első LCD TV Android 4.0 operációs rendszerrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .