Sharp: februártól kapható a 152 centis 4K TV Japánban

1. Oldal

A Sharp „Integrated Cognitive Creation” technológiát alkalmazó, s az erre utaló ICC PURIOS márkájú LC60HQ10 típusjelű modellje a világ első „THX 4K Display” minősítésű TV készüléke.
A Sharp először az év eleji CES 2012, majd a berlini IFA 2012, s aztán a CEATEC kiállításokon mutatta be ICC 4K LCD TV-jének prototípusát.

Sharp_LC-60HQ10.jpg
Az eddigi AQUOS modellek fölé, a prémium kategóriába pozícionált ICC PURIOS márkajelzéssel illetett LC60HQ10 februártól Japánban 2,62 millió jenért (kb. 6,9 millió Ft) már megrendelhető. A készüléket, amelynek panelje a Sharp kameyamai 2-es számú LCD üzeméből származik, a rendeléstől számított körülbelül öt hét elteltével szállítják.

A TV-ről közzétett specifikáció szerint a 3.840 x 2.160 pixel (Quad Full HD) felbontású panel a minden bizonnyal dinamikus közvetlen LED megvilágítással 1:7.000.000 kontrasztarányt (ez persze valójában mérhetetlen) produkál és nézési szöge 176 fok.

Az LC60HQ10 a világon az első termék, amely a THX több mint 400 tesztkövetelményét teljesítve megfelel a „THX 4 K Display” minősítésnek, kiváló nagyfelbontású képminőséget garantálva.

A készülékben az I-cubed Research Center által kifejlesztett ICC (Integrated Cognitive Creation) képfeldolgozó technológia működik, ami a tárgyak textúráját és térbeliségét illetve a táj perspektíváját úgy adja vissza, hogy a bemenő videojelet az emberi látáshoz hasonlóan elemzi. Ez páratlan valósághűségű és izgalmas vizuális élményt teremt.

Az LC60HQ10 beépített WiFi hálózati kapcsolaton át okos TV funkciókat és online valamint DLNA tartalomelérést is kínál.

A hangminőség tekintetében is kimagaslót ígér a készülék, amelybe selyem-dóm nagyfrekvenciás sugárzókat és úgynevezett „DuoBass” azaz két mélyhangszórót építenek, mely utóbbiak egy a nem kívánt rezgéseket kiküszöbölő rendszert alkotnak.

Mitani Koichi a Sharp digitális információs eszközeinek fejlesztésvezetője szerint az új modell a képminőség tekintetében kényes házi-mozi rajongókat célozza meg. Az új készülékkel a Sharp bejáratott módon, a prémium piacot megcélozva igyekszik pénzt csinálni a TV-üzletben.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő Sharp számára létkérdés, hogy új termékeivel sikereket érjen el, mert már a Hon Hai tőkebevonására vonatkozó megállapodás is veszélyben forog a cég részvényárfolyamának csökkenése miatt.

Pillanatnyilag nincs hír arról, hogy az LC60HQ10 Japánon kívül is piacra kerül, mint lehetséges versenytársai.

Kapcsolódó linkek:

Továbbra is komoly pénzügyi bajban a japán TV gyártók
Sharp: új LCD TV technológiák a CEATEC-en
Sharp: a világ legnagyobb LED LCD televíziója az IFA 2012-n
Tajvani cégcsoport szerez részesedést a Sharpban
Sharp: a CES 2012 is főleg a nagyképernyős TV-kről szólt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .