Lenovo: az első LCD TV Android 4.0 operációs rendszerrel

1. Oldal

A CES 2012 kiállításon bemutatkozó Lenovo K91 típusjelzésű LCD TV az első Android Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtató okos TV, és a gyártó internetes App Store és VOD szolgáltatást is kínál majd egyelőre csak Kínában.
A kínai Lenovo korábbi terveinek megfelelően olyan okos TV gyártásába fog, ami egyesíti a táblagépek és a televízió funkcióit.

lenovo_K91.jpg
Az IdeaTV vagy LeTV néven is emlegetett Lenovo K91 típusjelzésű készülék egy teljes HD felbontású 140 cm (55 inch) képátlójú IPS 3D panellel rendelkező TV, amin ugyan a legújabb Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszert fut, de mégsem Google TV. A készülékben egy 1,5GHz-es kétmagos Snapdragon APQ8060 processzor működik, 1GB RAM társaságában, és 8GB-on valamint bővítésként SD kártyán tárolhatóak az adatok. A készüléknek van HDMI bemenete, négy USB 2.0 portja (utóbbihoz külső merevlemezes tároló is kapcsolódhat) és persze WLAN illetve Ethernet LAN hálózati csatlakozása az interneteléréshez.

A Lenovo a készülékre előre feltöltött több mint száz alkalmazás (játékok, közösségi portálelérés, hírszolgáltatások, stb.) mellé alkalmazás áruház (App Store) és online video kölcsönző (VOD) szolgáltatást is kínál majd az áprilisi kínai piaci megjelenéssel együtt.

Az öt megapixeles web kamerával felszerelt készülék képernyő navigációja sokban hasonlít a táblagépekéhez, csak az érintőképernyőt egy kapacitív érintésvezérlős távirányító helyettesíti, ami hangvezérlést és mozgásvezérlést is lehetővé tesz, és adnak a mellé egy játékkontrollert is.

Arról nincs hír, hogy egyhamar európai változat is készülne a Lenovo okos TV-jéből.

Kapcsolódó linkek:

LG Google TV mutatkozik be a CES 2012-őn
Google TV LG és Samsung TV-kben is 2012-ben
Google TV: kész a platform frissítése
Google TV: további partnerek csatlakoznak a platformhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .