Bowers & Wilkins: már kaphatóak a CM sorozat új hangsugárzói

1. Oldal

A B&W CM széria eddig három hangsugárzóból álló választéka három új taggal bővül, és egy szintén új dedikált mélynyomóval, melyek mindegyike kompromisszummentes teljesítményt ígér és stílusos dobozuk már fényes fekete felülettel is kapható.


A B&W CM széria már régóta kedvence a jó érzékkel választó fogyasztóknak. A megfizethető áron nagy teljesítményt és tökéletes külsőt kínáló CM sorozat a gyártó kiváló ár-értékarányú 600-as és a csúcskategóriás 800-as szériáik közé sorolható (a 700-as sorozat lassan kifut). A négy új hangsugárzóval kiegészülő új CM széria továbbra is kiváló megszólalást ígér több választási lehetőséggel, és az eddigi rendkívül valósághű fafurnér borítású dobozok mellet immár fényes fekete felületűt is választhatnak a vásárlók.

B&W_CM_sorozat.jpg
Az első új modell a CM 93965 egy három-utas torony hangsugárzó, melybe 25 mm-es alumínium dóm nagyfrekvenciás sugárzót, 15 centis szövött kevlár FST középtartományú, és két 16,5 centis papír/kevlár basszus hangszórót építenek a kifinomult és szobát betöltő hangért. Ideális választás azok számára, akik tekintélyesebb hangot keresnek, mint aminek előállítására a kisebb CM 73301 képes.

A CM 53966 egy két-utas állványra-polcra helyezhető hangsugárzó egy újabb méretkategória és a rendkívül kompakt CM 13033 kiegészítésére tervezték. Egy 25 mm-es alumínium dóm nagyfrekvenciás sugárzó és egy 16,5 centis szövött kevlár gumiperemes mély/középtartományú hangszóró felelősek hangok előállításáért.

A házi-mozik rajongóinak készül a második, a CM Centre3306-nél nagyobb a CM Centre 23967 centersugárzó, ami magasabb hangnyomást és kiterjesztett basszusátvitelt biztosít. FST középtartományú hangszórójával jól illeszkedik a CM 93965-hez.

Az ASW 10CM3968 mélynyomó 25 cm-es papír/kevlár basszus hangszóróját egy masszív 500 wattos D osztályú erősítő hajtja meg. Az elegáns doboz immár tökéletes kiegészítője egy CM szériából összeállított házi-mozi hangrendszernek.

A hangsugárzók B&W által épített meghajtóit a CM széria esetében is egyedileg tervezték meg a gyártó kutatóközpontjának mérnökei, hogy azok optimálisan működjenek minden egyes CM dobozban. A meghajtók egyenletes átvitele egyszerű keresztváltások használatát teszi lehetővé a kritikus hangtartományokban. A kevesebb alkatrész pedig tisztább jelet jelent. Ez a leegyszerűsített, de hangzás szempontjából leghatékonyabb tervezési megközelítés teszi lehetővé, hogy a mérnökök sok-sok órát tölthessenek el rigorózus lehallgatási tesztekkel, és választhassák ki a feladathoz legmegfelelőbb komponenseket.

Az új CM széria két modelljében is alkalmazzák a B&W FST hangszóróit. Ez a technológia tovább javítja a szövött kevlár hangszórók teljesítményét. A sorozat basszus hangszóróinál hosszabb lengőtekercseket és erősebb mágneseket használnak, mint a 600-as szériánál. Ez erőteljesebb és gyorsabb hangot kölcsönöz a hangsugárzóknak, és egyben a torzítást is csökkenti.

Kapcsolódó link:

B&W 600-as sorozat: több technológia, jobb teljesítmény, több érték a pénzért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .