B&W: a Sound United megszerezte a neves brit márkát

A Bowers & Wilkins (B&W) megszerzésével a Sound United tovább erősíti eddigi termékportfolióját és piaci pozícióját.


Frissítés:

A Bowers és Wilkins menedzsmentjével és átvételével kapcsolatos bizonytalanságnak vége, miután a Sound United bejelentette, hogy véglegesítette a neves brit prémium audiomárka felvásárlását – adta közzé többek között a Forbes.

A kiadott sajtóközlemény szerint a felvásárlás mindkét fél számára előnyökkel jár, és mindez a fogyasztók javát szolgálja, mivel a Bowers és Wilkins az innovatív audiotermékek bővülő választékával egyre erősebbé és globálisabbá válik.

Kevin Duffy, a Sound United vezérigazgatója úgy fogalmaz: „A Bowers & Wilkins megszerzése összehozza az iparág vezető akusztikai tervezését, mérnöki tevékenységét és prémium kategóriában szerzett gyártási tapasztalatait a Sound United méretével, műszaki érzékével és fogyasztói elérésével biztosítva a Bowers & Wilkins továbbfejlődését. A Sound United komoly tapasztalatokkal rendelkezik márkái egyedi identitásának és alapvető kompetenciáinak odaadó védelmében, és ez a hozzáállás a Bowers & Wilkins kapcsán sem lesz más. Tényleg úgy gondoljuk, hogy a teljes portfólió hasznot húz a Bowers & Wilkins hozzáadásából, ami a fogyasztók, a forgalmazók, a kereskedők és a világ minden hang iránti rajongója számára izgalmas új termékké, technológiákká és lehetőségekké alakul.”

A Sound United égisze alá kerülő B&W-nál a cég korábbi elnöke Geoff Edwards biztosítja a folytonosságot. A felvásárlás része a világszerte működő összes külső disztribúció és licencmegállapodás, ami alapján a B&W prémium termékeit jelenleg értékesítik. Az újabb márkákba történő befektetés lehetővé teszi a Sound United számára, hogy hatékonyabban újíthasson a termékkategóriák, a funkciók, technológiai partnerek és fogyasztói szegmensek között. A felvásárlás részeként a Sound United szívesen támogatja az új Bowers & Wilkins termékek fejlesztését, hogy erősítse a márka pozícióját a prémium házi audió piacán.

Geoff Edwards, a B&W vezérigazgatója szerint: „Ez a felvásárlás új korszakot jelent a Bowers & Wilkins számára, és új lehetőséget kínál arra, hogy arra összpontosítsunk, amit a legjobban csinálunk: az iparág legkiválóbb hangsugárzóinak építésére. Várakozással tekintünk szervezeteinket egyesítésére, és arra, hogy az iparág prémium audiomárkáinak legerősebb portfóliójába tartozhatunk.”

2020. június 16.:

A Denon, a Polk Audio, a Marantz, a Definitive Technology, a HEOS, a Classé és a Boston Acoustics anyavállalata, a Sound United legutóbb sikertelenül próbálta meg bekebelezni az Onkyo Corporation fogyasztói audiorészlegét, s így nem került egy kézbe a Denon, a Marantz, az Onkyo és a Pioneer.

A világszerte prémium hangsugárzóiról ismert Bowers & Wilkins már korábban céges problémákkal küszködött és nehézségeit a járvány okozta gazdasági visszaesés csak mélyítette. A jelenlegi tulajdonos amerikai EVA Automation úgy tűnik eladná a céget.

A Sound United bejelentette, hogy szándékában áll a B&W megszerzése és az erre irányuló tárgyalások első szakaszába lép.

A sajtóközlemény úgy fogalmaz, hogy a Sound United LLC előzetes szándéknyilatkozatot tett a Bowers & Wilkins a precíziós házi hangsugárzók, fejhallgatók, egyedi installációs termékek, vezeték-nélküli hangsugárzók valamint az autós és televíziós piacon márkázott audiorendszerek vezető tervezőjének és gyártójának megszerzésére.

Kevin Duffy, a Sound United vezérigazgatója szerint: „Öt évtized alatt a Bowers & Wilkins az egyik legrangosabb márkát építette fel a világ hangsugárzó piacán, iparágvezető akusztikai tervezéssel, ikonikus designnal és marketinggel. A B&W átalakuló márka, és várjuk a tranzakció véglegesítésének lehetőségét. Ez tükrözi a Sound United megingathatatlan törekvését küldetésének teljesítésére, hogy a hang által örömet hozzon a világba.”

A javasolt tranzakció sorsa tehát még nem dőlt el. Erre utal a B&W által közzé tett nyilatkozat is, mely tisztázza a hangsúlyozottan még korai szakaszukban lévő tárgyalások körülményeit.

A februári szerkezeti változások hatására nem utalva a Bowers & Wilkins vezérigazgatója, Geoff Edwards hangsúlyozza, hogy a megbeszélések a két entitás közötti előnyös kapcsolat feltárásának eszközei. Így a fogyasztók a Sound United által nyújtható erőforrásokkal támogatva továbbra is részesülnének a Bowers & Wilkins mérnöki erényeiből.

A jelenlegi szakaszban tehát még nincs döntés az ügylet továbbviteléről, így a jelenlegi termékportfóliók és disztribúciós megállapodások változatlanok maradnak.

Geoff Edwards szerint: „A Bowers & Wilkins és a Sound United közötti megbeszélések még korai szakaszban vannak, azzal a céllal, hogy prémium márkáinkat egy új csoportba egyesítsék, még jobb fogyasztói lehetőségeket kínálva. Ha megbeszéléseink sikeresek lesznek a Bowers & Wilkins prémiumkategóriában szerzett mérnöki és gyártási szakértelmének egyesítése a Sound United erőforrásainak és képességeinek széles tárházával bizonyosan átformáló lépés lehet mindkét márka számára. Ez még nagyobb lehetőséget biztosíthatna a Bowers & Wilkins csapat számára, hogy arra koncentráljon, amiben a legjobbak vagyunk – az iparág legkifinomultabb hangsugárzóinak építésére.”

Ha a két márka megállapodik, a Sound United megszerez a világon minden külső disztribúciós és licencszerződést, amely alapján a B&W prémium audiotermékeit jelenleg értékesítik. Mindez sem a B&W meglévő termékportfólióját, sem a márka által jelenleg forgalmazott termékeket, sem jelenlegi globális tevékenységét nem érinti.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “B&W: a Sound United megszerezte a neves brit márkát” bejegyzéshez

  1. Így vásárolják meg cifra papírért, az egész világot. Pl. van különbség az 1910-ben alapított Denont 107 éves munkával felépíteni és aközött, hogy adunk érte cifra papírt. Újabban, csak a billentyűzeten beírnak egy számot.

  2. Az egyik közösségi oldalon valaki ezt írta: „előbb utóbb a B&W : bóvli és wilkins”
    A profit növelés ezután nagyon fontos lesz és az a minőség rovására megy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .