CalMAN Home: AutoCal egyszerűbben és kedvezőbb áron (Frissítve)

Az optimális színekre vágyó hétköznapi fogyasztók egyszerű és megfizethető kalibrációs megoldása, az áprilisban megjelenő CalMAN Home négy verziója támogatja az LG, a Panasonic, a Samsung és a Sony bizonyos TV-in az AutoCal funkciót.


Frissítés:

A Portrait Displays friss bejelentése szerint a CalMAN Home szoftvert arra tervezték, hogy a fogyasztóknak „egyszerű, olcsó lehetőséget kínáljanak a TV otthoni kalibrálására”. A szoftver támogatja az automatikus AutoCal, és kézi kalibrálást is.

A CalMAN Home 145 $ (kb. 40.000 Ft) áron először négy változatban kerül forgalomba, de további változatok későbbi megjelenését ígéri a cég.

 • CalMAN Home for LG
 • CalMAN Home for Panasonic
 • CalMAN Home for Samsung
 • CalMAN Home for Sony

A szoftververziók mindegyikéhez egy év ingyenes frissítés jár.

A sajtóközlemény megfogalmazása szerint „A CalMAN Home egyszerűsített felhasználói élményt kínál, mely kiváló kalibrációs eredményeket produkál. Ügyeltünk rá, hogy a CalMAN Home minden verziója tartalmazza a leghasznosíthatóbb funkciókat, és számos fejlett szintű funkciót tettünk hatékonyabbá, tovább egyszerűsítve a kalibrálási folyamatot.”

A képernyő-kalibráláshoz szükséges szoftver, koloriméter és tesztábra-generátor közül az utóbbit beépítik az LG és a Panasonic bizonyos 2019-es modelljeibe, de a CalMAN Home természetesen külső tesztábra-generátorral is működik.

A CalMAN Home áprilistól kapható a CalMAN 2019 professzionális kalibrációs megoldással együtt.

A támogatott TV-k, funkciók, tesztábra-generátorok, mérőeszközök és munkafolyamatok listája itt tekinthető meg.

2012. február 12.:

Egy képernyő pontos színvisszaadásának kalibráláshoz általában három dologra van szükség: egy úgynevezett koloriméterre, ami a képernyőn megjelenő színek paramétereit méri; egy tesztábra-generátorra és egy a méréseket feldolgozó és kiértékelhető formában megjelenítő szoftverre, mint a CalMAN.

A Portrait Displays CalMAN szoftvere jelenleg is különböző változatokban kapható, a legolcsóbb „Home Enthusiast” verzió 399 dollárba (kb. 113.000 Ft), a legdrágább „Ultimate” 2.995 dollárba (849.000 Ft) kerül. A cég bejelentése szerint rövidesen megjelenik egy új, megfizethetőbb „CalMAN Home” változat.

Jason Ramirez, a CalMAN vezető termékmenedzsere szerint: „A CalMAN Home kalibrálási megoldás levetkőzi a bonyolultságot, és annyit nyújt csak amennyi a színkalibrálás levezényléséhez szükséges.”

A cég magyarázata szerint: „a CalMAN Home minden verziója kedvezőbb áron támogatja egy adott gyártó TV-it”. A Home verzió támogatja majd az AutoCal (automatikus kalibrálás) funkciót.

Eric Brumm, a cég elnök-vezérigazgatója nyilatkozata szerint: „A Portrait Displays felismeri, hogy a fogyasztói színszabványok egyre kifinomultabbak. „Most már alacsonyabb költségű, igényeiknek megfelelő kalibrációs megoldásokat tudunk a fogyasztóknak kínálni, és lehetővé tenni professzionális szintű fantasztikus kalibrációs eredmények létrehozását.”

A 2019-es LG OLED TV-k és a Panasonic GZ2000 OLED TV-k ráadásul beépített (PatternGen) videó tesztábra generátorral támogatják a CalMAN AutoCal funkciót. A cég szerint: „A beépített tesztábra generátorral a fogyasztóknak már nem kell külső eszközt vásárolniuk a videó tesztábrák létrehozásához. Ezek az LG és a Panasonic által a CalMAN Home-hoz párosított technológiai fejlesztések rendkívül alacsony költségű megoldást kínálnak a színkalibráláshoz.”

A Portrait Displays bejelentése szerint a CalMAN Home hamarosan megjelent, de ára egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

3 hozzászólás “CalMAN Home: AutoCal egyszerűbben és kedvezőbb áron (Frissítve)” bejegyzéshez

 1. Szeretnék kalibráltatni egy lg oled 48c21la uhd hdr webos smart oled tv-t a CalMAN szoftverrel.
  Tudnátok elérhetőséget adni?

  Előre is köszönöm.

  1. A CalMAN szoftver önmagában még nem elég a kalibráláshoz, kell hozzá egy megfelelő spektrofotométer és jelgenerátor is.
   Az az ISFccc minősítéssel rendelkező kolléga, aki professzionális kalibrálással foglalkozott, sajnos feladta ezt a tevékenységet, mert nem nagyon volt rá idehaza fizetőképes kereslet. A weboldala azonban még él (http://www.kalibri.hu/), úgyhogy egy próbát megér.

  2. Kedves Sándor,
   A Media Marktban szerintem tudnak Önnek segíteni. Ők is a CalMan programmal és a gyártó eszközeivel végeznek tv kalibrációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .