LG Display: 2021-re megháromszorozódik az OLED termelés

A panelgyártó LG Display a tavalyi 3 millióról legalább 10 millióra tervezi növelni 2021-ben az OLED TV panelek termelését, és kisebb 4K és 8K OLED paneleket is elkezd gyártani.


Az OLED-Info.com számol be az OLED TV-khez jelenleg egyedüliként paneleket gyártó LG Display jövőre vonatkozó terveiről, melyekről a héten zajló OLED Korea konferencián közölt részleteket a cég.

Forrás: OLED-Info.com

Eszerint az OLED TV panelgyártás a tavalyi 3 millióról idén 4 millióra bővül az új kantoni gyár termelésbeállásával. 2020-ra 7 millióra, 2021-re pedig várhatóan 10 millióra nő.

Az LG Display a piac bővítése érdekében 121 centis (48”) 4K és 164 valamint 195 centis (65” és 77”) 8K OLED paneleket is gyárt majd. A kisebb 4K OLED panelek termelése valamikor ez év végén vagy jövőre kezdődik.

A cég reméli, hogy tapéta, Crystal Sound, feltekerhető és átlátszó OLED paneljeivel termékek „új platformjait” hozhatja létre. Az LG Electronics kínálatában már évek óta ott vannak a falra simuló OLED TV-k (idén ez a W9 széria), a világ első feltekerhető OLED TV-je, az R9 valamikor később az év során már kapható lesz, Sony pedig a képből megszólaló hanghoz alkalmazza a Crystal Sound technológiát.

Az IHS Markit szerint a tavaly világszerte eladott 221 millió TV-ből csak alig több mint 2,5 millió volt OLED készülék, vagyis ezek még mindig a viszonylag drága prémium szegmensbe tartoznak. Az elkövetkező években az OLED TV-k versenytársai már nemcsak az olyan csúcskategóriás LCD TV-k lehetnek, minta Samsung QLED, de olyan új display technológiák is, mint például a microLED és a QD-LED.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .