Panasonic GZ2000: új csúcs TV „Professional Edition” 4K OLED panellel

A Panasonic is bejelentette új GZ2000 OLED TV-jét a világon elsőként HDR10+, Dolby Vision és HLG támogatással, valamint Dolby Atmos hangzáshoz felfelé sugárzó beépített hangsugárzókkal.


A Panasonic most már nemcsak Ultra HD Blu-ray lejátszókat, de a világon elsőként TV-ket is kínál HDR10+ és Dolby Vision támogatással. A HDR10+ szövetség alapítótagjaként a Panasonic tehát úgy gondolja, hogy mindkét formátumot tudnia kell egy csúcs TV-nek. Emellett a GZ2000 OLED TV kezeli a HDR10, HLG és a fényképeket HDR minőségben megjelenítő HLG Photo formátumot is.

A GZ2000 „egyedi gyártású Professional Edition” 4K felbontású OLED panellel rendelkezik, ami a Panasonic szerint „egyedi hardverfejlesztéseket tartalmaz”, és „a vezető hollywoodi színutómunka szakértő Stefan Sonnenfeld optimalizálta”, ami „páratlan színpontosságot és sokkal jobb átlagfényességet” eredményez.

„A nem szokványos Professional Edition 4K OLED panelt a Panasonic kutató- és fejlesztőmérnökei egyedileg alakították ki. Ennek eredményeképpen a képminőséget meghatározó paraméterek még jobban kontrollálhatóak. Különösen az átlagos fényességszint növekedett és a kontrasztkezelés javult, ami még nagyobb dinamikatartományt eredményez. Az ilyen szintű egyedi fejlesztésnek és Sonnenfeld kivételes színoptimalizáló szakértelmének eredményeként a Panasonic a valaha TV-n látott talán legpontosabb, moziszerű képet hozta létre” – áll a sajtóközleményben.

Stefan Sonnenfeld színutómunka szakemberként olyan filmeken dolgozott, mint a Csillag születik, a Wonder Woman, Az acélember, A szépség és a szörnyeteg, a Star Wars: Az ébredő Erő és a Jurassic World, napi munkája során pedig Panasonic OLED TV-t használ ügyfél-referencia monitorként.

Az új TV-ben a Panasonic „HCX Pro” videoprocesszora működik. Ennek egyik idei fejlesztése egy gyorsabb dinamikus LUT (keresési tábla), melynek célja a megfelelő színek kiválasztása és megjelenítése, még a jelenetben gyorsan változó fényességszint és kontraszt mellett is.

A Panasonic az új modellekben olyan további kalibrálási lehetőségeket is megvalósított, mint például az RGB és a gamma skálák legsötétebb végeinél a kalibrálási lépcsők finomítása. A GZ2000 az automatikus kalibrálási funkció mellett az első TV-k között már támogatja a CalMAN PatternGen tesztmintákat is. A készülékekben ISF kalibrációs beállítások vannak.

A GZ2000 a márka első TV-je Dolby Vision és Dolby Atmos technológiákkal, az utóbbi hangzáshoz tartozó, felfelé sugárzó beépített hangsugárzók pedig világelsőnek számítanak a márka szerint. A hangrendszert a Panasonic audiomárkája a Technics mérnökei hangolták be és olyan technológiák gondoskodnak a hangzásról, mint a Technics JENO Engine.

Murayama Yasushi, a Panasonic Európai TV üzletágvezetője szerint: „Professional Edition OLED panelünknek és legerősebb processzorunknak köszönhetően, valamint a kompromisszum-nélküli Technics által hangolt és Dolby Atmos hanggal a GZ2000 a valaha készített legteljesebb televízió.”

Kérdés persze, hogy a TV milyen forrásból tud Dolby Atmos hangot megszólaltatni? A készülék HDMI bemenetein keresztül, vagy a beépített Amazon és Netflix Dolby Atmos kompatibilis alkalmazásai és tartalmai révén? A cég nem tesz említést HDMI 2.1 bemenetről és eARC funkcióról.

A GZ2000 készülékeken a márka saját „My Home Screen” platformjának legújabb 4.0-as verziója fut újratervezett felhasználói felülettel és a felhasználók által elrendezhető kezdőképernyővel, amihez hozzáadhatják gyakran nézett TV állomásaikat is. A GZ2000 ráadásul kompatibilis a Google Assistant és az Amazon Alexa funkciókkal.

A 164 és 140 centis (65 és 55 hüvelykes) Panasonic GZ2000 csak Európában lesz kapható, de pontosan még nem tudni mikortól és mennyiért.

A Panasonic GZ2000 OLED TV főbb jellemzői:
 • 164 és 140 centis (65 és 55 hüvelykes) modellek.
 • Egyéni Professional Edition OLED panel Stefan Sonnenfeld a Company 3 alapítója és vezérigazgatója, hollywoodi színutómunka szakértő által hangolva.
 • 4K felbontás.
 • HCX Pro intelligens képprocesszor.
 • A világ első TV-je, amely támogatja a HDR10+, a Dolby Vision, és a HLG Photo formátumokat a HDR10 és a HLG mellett.
 • A világ első TV-je beépített, felfelé sugárzó hangszórókkal Dolby Atmos hangzás megszólaltatásához.
 • A JENO Engine technológiával a Technics által hangolt hangsugárzók
 • CalMAN PatternGen és CalMAN AutoCal támogatás valamint ISF kalibrált beállítások.
 • My Home Screen 4.0 új felhasználói kezelőfelülettel.
 • Google Assistant és Amazon Alexa kompatibilitás.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Panasonic GZ2000: új csúcs TV „Professional Edition” 4K OLED panellel” bejegyzéshez

 1. Sajnos ennek a TV-nek a hangja egy hatalmas csalódás
  Készülékünk hangképe kb. 42-es hangerőszinttől megváltozik és teljesen szétesik, 50 felett kimondottan élvezhetetlen lesz; ekkor a tv-készülék hangszóróiból a beszéd- / főleg a legfontosabb mélyközép- és felsőszub-hangok megszűnnek, és erőteljes magas + felső középhangok hallatszódnak (ún. SOKOL-rádió effektus).
  A készülék sajnos nem képes teljesíteni ígéretét, a hollywood-i moziélményt hangrendszere korántsem képes visszaadni, az alábbi állítások sajnos nem igazak vagy erősen korlátos körülmények között:
  – magával ragadó hangzás,
  – dinamikus hang moziszerű térhangzással,
  – moziszerű hangélmény,
  – lehető legvalósághűbb hangzás,
  – minden hangszórót finomhangoltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .