CES 2008: új Panasonic Blu-ray Disc lejátszó BD-Live funkcióval

1. Oldal

A CES 2008 alkalmával bejelentett Panasonic DMP-BD50 az első Blu-ray Disc lejátszó, mely a Final Standard Profile 1.1 mellett már a BD-Live (Profile 2.0) internetes letöltési és interaktív funkciókra is képes lesz.

A Panasonic DMP-BD50-en tehát ott az Ethernet csatlakozó, mely kaput nyit az internet felé és lehetővé teszi a BD-Live szórakoztató funkcióikat. Ilyen funkció, hogy a Blu-ray lemezen lévő film mellé további tartalmak tölthetőek le (például képeket, feliratozást), és többszereplős interaktív játékokhoz lehet csatlakozni. Természetesen az új lejátszó a Final Standard Profile 1.1 szerinti „BonusView” azaz kép a képben kommentár kép- és hangsávok lejátszására is képes, mint a DMP-BD30.

Panasonic_DMP-BD50.jpg
A DMP-BD50 optimális képminőségéről a UniPhier digitális videojel feldolgozó chip gondoskodik. Ebbe a különböző módon tömörített videojelek dekódolásán kívül beleintegráltak egy a gyártó kódolási és lemezszerkesztési technológiáit fejlesztő intézet, a Panasonic Hollywood Laboratory követelményeinek megfelelő referencia színfelkonvertáló processzort, mely a videojelbe kódolt 4:2:0 színinformáció alakítja 4:2:2-be, és egy „P4HD” pixelpontos progresszív képfrissítésre alakító processzálást, mely a hagyományos felbontású DVD-k 1080p-re való felkonvertálását is elvégzi.

A lejátszóba a tömörítetlen Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumok dekódolását is beépítik, s ezek 7.1 csatornás hangja közvetlenül a hangrendszer erősítőihez csatlakoztatható.

A készülék HD kamerával, AVCHD formátumban rögzített nagyfelbontású videót vagy JPEG képeket tartalmazó SD memóriakártyát is olvas, s azok tartalmát 1920×1080 pixel felbontásban képes megjeleníteni a hozzá csatlakoztatott képmegjelenítőn.

A DMP-BD50 piacra kerülésének időpontjáról és áráról egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó linkek:

CES 2008: új Panasonic plazma TV-k 30.000:1 kontrasztaránnyal
Panasonic: jön a 2. generációs Blu-ray lejátszó, a DMP-BD30
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .