A Paramount egyelőre nem száll ki a HD DVD mögül a Warnert követve

1. Oldal

A Financial Times híre szerint a Paramount felhagyni készül a HD DVD jelenleg kizárólagos támogatásával, ami a Blu-ray Disc-el vívott formátumháború gyors végét jelentetné, de a stúdió cáfolja a hírt.

A Financial Times internetes oldalán megjelent cikk szerint a Paramount arra készül, hogy követve a Warner kizárólagos Blu-ray Disc támogató döntését kihátrál a HD DVD mögül.

Alig múlt négy hónapja, hogy a Paramount és a DreamWorks Animation kizárólagosan a HD DVD mellé állt csatlakozva a már korábban is csak ebben a formátumban filmeket megjelentető Universal-hoz.

Paramount_DW_HD_DVD.jpgA Financial Times cikke a helyzetet ismerőkre hivatkozva tudni véli, hogy a Paramount és a HD DVD tábor közötti szerződésnek van egy pontja, mely lehetővé teszi a Viacom tulajdonában álló stúdió számára, hogy átálljon a Blu-ray oldalra, amennyiben a Warner is ezt tenné. Tisztázatlan, hogy a DreamWorks Animation hasonló kontraktusában szerepel-e hasonló klauzula, de az elsősorban animációs filmjeivel sikeres filmstúdió szoros kapcsolatban áll a Paramount-al, mely forgalmazója alkotásainak.
Brenda Ciccone a Paramount szóvivője azonban a Bloomberg cikke szerint email üzenetben cáfolta a hírt: „A Paramount jelenlegi terve, hogy folytatja a HD DVD formátum támogatását”.

Az Universal egyelőre nem nyilatkozik a nagyfelbontású lemezformátumokkal kapcsolatos jövőbeli terveiről.

A Warner döntésével már így is a hollywoodi filmgyártás 70%-át produkáló stúdiók állnak kizárólagosan a Blu-ray Disc formátum mögött, s ha a jelenleg a HD DVD-t támogató stúdiók közül bármelyik átállna a másik formátum mellé, az oly mértékben szűkítené a tartalomkínálatot a HD DVD számára, hogy az végleg eldőlne a formátumháborút.

Kapcsolódó linkek:

Első reakciók a Warner kizárólagos Blu-ray Disc támogató döntése kapcsán
A Warner kizárólagosan a Blu-ray Disc formátumot támogatja
Zajlik az USA-ban is az ünnepi vásárlási szezon, s közben a formátumháború
A Warner cáfol a Blu-ray kizárólagossággal kapcsolatban
Érdekes nyilatkozatok és bejelentések a Blu-ray Fesztiválon
Miért lassabb a vártnál a Blu-ray Disc és HD DVD eladás?
IFA 2007 hírek: a Warner hűséges marad a Blu-ray-hez
Paramount/DreamWorks: a jövőben kizárólag HD DVD-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .