Panasonic: jön a 2. generációs Blu-ray lejátszó, a DMP-BD30

1. Oldal

A Panasonic DMP-BD30 lesz az első „Final Standard Profile” funkciójú Blu-ray Disc lejátszó, magas kép- és hangminőségét pedig a világon elsőként benne alkalmazott 45 nanométeres gyártástechnológiájú LSI chipnek is köszönheti.

A Panasonic 2. generációs Blu-ray lejátszója, a DMP-BD30 már azok közé a készülékek közé tartozik majd, melyek megfelelnek a Blu-ray Disc Association által az október 31. után megjelenő Blu-ray lejátszókra előírt BD-ROM Profile 1 version 1.1 követelményeknek. Ez a közkeletűen „Final Standard Profile” (végső szabvány profil) elnevezés olyan interaktív funkciók meglétére utal, mint a „kép- a-képben”, ami lehetővé teszi a lemezkészítők számára, hogy a fő kép mellett egy második képben például az éppen látható jelenet kommentárját tegyék láthatóvá, illetve a hozzátartozó hangot hallhatóvá.

Panasonic_DMP-BD30.jpg
A DMP-BD30-ban ugyanaz a Panasonic által kifejlesztett és sokak megelégedésére szolgáló „P4HD” (Pixel Precision Progressive Processing for HD) technológia végzi a képfeldolgozást, mint az elődmodell DMP-BD30-ben. Ezenkívül egy további „PHL Reference Chroma Processor” hangsúlyozza képek finom részleteit tisztább színátmeneteket reprodukálásával. A DMP-BD30 képes a vetített filmekkel azonos, másodpercenként 24 képkockás 1080/24p videojel lejátszásra 1.3-as verziójú HDMI kimenetén át, mely a „Deep Color” nagy színfelbontású funkcióval is kompatibilis. Mindezek meghatározóak a képminőség szempontjából. Az új lejátszó HDMI kimenete a Dolby TrueHD és DTS-HD bitfolyamokat is kiadja, és kompatibilis a HDMI-CEC vezérlésátvitellel is (ezt a gyártó EZ-Sync HDAVI elnevezéssel illeti).

A kép- és hangminőség meghatározó eleme a Panasonic által megalkotott „UniPhier” rendszer LSI chip, melyben a világon először alkalmazzák a 45 nanométeres gyártástechnológiát. Ez az egy-chipbe integrált megoldás hozzájárul a DMP-BD30 keskeny kiviteléhez és alacsonyabb teljesítményfelvételéhez is.

A DMP-BD30-nek HD SD KOMPATIBILIS memóriakártya nyílása is van, mely AVCHD videó és JPEG képformátumok beolvasására képes, és a képek videók 1920×1080 pixel felbontásban jeleníthetőek meg a lejátszóhoz kapcsolódó képmegjelenítőn.

A Panasonic DMP-BD30 javasolt ára 499.95 dollár (kb. 87.000 Ft), de az nem derül ki a megjelent sajtóközleményből, hogy mikor kerül forgalomba.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: már idehaza is kapható a BD-P1400 Blu-ray lejátszó
Samsung: BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD kombi-lejátszó csak 2008-tól
Sony: két új Blu-ray Disc lejátszó még az ősz során
LG: jön az új BH200 Blu-ray Disc/HD DVD lejátszó
IFA 2007 hírek: Blu-ray Disc lejátszók
Denon: két új Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék még ez év végéig
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .