Chromecast: többszobás hangrendszerhez is jók a korábbi eszközök

Egy várható frissítéssel már nemcsak „Googel Cast” kompatibilis audioeszközök rendezhetőek hangszórócsoportokba a Google Home alkalmazásban, de az összes eddigi Chromecast adapter is.


Az XDAdevelopers riportja  szerint rövidesen megvalósíthatóvá válik, hogy a Chromecast adapterek is hozzáadhatóak lesznek hangszórócsoportokhoz, ahogy azt a Google Chromecast 3. generációjának bejelentésekor a márka meg is ígérte. Korábban ez csak a „Googel Cast” kompatibilis Google Home audioeszközökre, hangsugárzókra és a Chromecast Audio adapterre vonatkozott. A Google Home alkalmazásban a különböző eszközökből alkotott hangszórócsoportokkal lehetett tökéletesen szinkronizált hangot megszólaltató többszobás vezeték-nélküli hangrendszert létrehozni.

Az úgynevezett „Preview program” résztvevő felhasználói már most hozzá tudják adni akár első, akár második, vagy Chromecast Ultra, illetve legújabb 3. generációs  adaptereiket hangszórócsoportokhoz. Ehhez csak a megnyitott Google Home alkalmazásban meg kell keresniük az eszközt, belépni a beállításokba ->  Preview Program és az utasításokat követve újraindítani azt, majd mindezt minden további eszközre megismételni.

A frissítéssel a Google a Chromecast eszközök zenelejátszási lehetőségeit bővítve alternatívát kínál a felhasználóknak olyan többszobás hangrendszerekkel szemben, mint amilyen például az Apple Airplay 2 és a Sonos.

A Google arról még nem tett említést, hogy az Android TV-kbe és más készülékekbe – például AV vevőerősítőkbe – beépített Chromecast funkció támogatja-e majd a többszobás hangot. Ráadásul Android TV-ről még nem lehet a TV hangját vezeték-nélkül átadni Chromecast hangeszközre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .