Google: itt az új Chromecast és Chromecast Audio

1. Oldal

Már kapható a Google második generációs új designú Chromecast adaptere, ami a TV-hez továbbra is HDMI-n csatlakozva elődjénél jobb WiFi kapcsolatot, Fast Play funkciót, Spotify zeneszolgáltatást kínál, és van külön Chromecast Audio is hangszóróhoz.


Több mint két éve került piacra az első Google Chromecast, amiből több mint 20 millió darabot adtak el. A népszerű HDMI adapter új verziója egy sor új funkcióval kerül most piacra, de továbbra is csak 1080p HD videót kezel.

Chromecast_2015-1.jpg
Az áttervezett külsejű, fekete, sárga és piros változatban kapható Chromecast HDMI csatlakozója egy hajlékony gumírozott lapos kábeldarab végén van, és beépített mágnessel tapasztható fel a TV hátlápjára.

Chromecast_2015-3.jpg
Az új design jobb WiFi kapcsolatot is lehetővé tesz. A Chromecast már támogatja az „ac” WiFi szabványt, ami az 5 GHz-es sávban működik és gyorsabb, elméletileg akár 433 Megabit/sec is lehet és egyszerre több csatornán tud adatot továbbítani (MIMO).

Az új „Fast Play” funkció csökkenti a streaming szolgáltatáshoz kapcsolódás létrejöttéhez szükséges időt, mikor megnyomjuk a „cast” gombot. A Netflix már kihasználja a „Fast Play” előnyét, ami a Chromecast adapteren történő elő-puffereléssel működik. Az elő-pufferelés elindul, amint az okostelefonon vagy tablagépen megnyitjuk a Netflix alkalmazást. A Google azt ígéri, hogy az összes videó alkalmazás megkapja a „Fast Play” támogatást.

Egy új Android és iOS eszközökön futó alkalmazás megkönnyíti, hogy új a Chromecast által támogatott alkalmazásokat és szolgáltatásokat találjunk. Az alkalmazás tartalmak keresésére is használható különböző szolgáltatásokon.

A Chromecast jobban támogatja a játékot is az okostelefont játékvezérlőként használva. A Google Photos is kap támogatást a Chromecast-ra.

Chromecast_audio-1.jpg
A Google egy új Chromecast Audio adaptert is piacra dob, amit 3,5 mm-es analóg Jack dugóval aktív hangsugárzóhoz vagy hangrendszerhez csatlakoztatva zenéi alkalmazások audió bitfolyamai szólaltathatóak meg.

A Chromecast Audio a többszobás (Multiroom) hangot is támogatni fogja még idén, ami lehetővé teszi, hogy egy időben otthonunk több hangszóróján játszunk le csatlakoztatott zenét. Az új audioadapter az iPhone, iPad, Android készülékekkel, Chromebook, Mac/Windows számítógépekkel egyaránt működik.

Első ízben a Spotify is támogatott a Chromecast-on. A Spotify eddig saját „Spotify Connect” protokolljára támaszkodva szólalhatott meg. A Google Photos (Android/ iOS), Showtime, NFL Sunday Ticket és SlingTV támogatja majd Chromecast-ot. A Google azt mondja, hogy támogatott a „magas minőségű” audió. A Chromecast Audio támogatja a hangtükrözést is Chrome böngészőből vagy Android készülékből.

Az új Chromecast és Chromecast Audio már most kapható 17 országban a Google Play web áruházon. Mindkettő ára 35 $ (kb. 9.800 Ft), ami 90 nap ingyen Google Play zenét és egy ingyenes filmkölcsönzést is tartalmaz.

A Google Chromecast műszaki jellemzői:

• 1080p videofelbontás
• 802.11ac (2,4 GHz/5 GHz) Wi-Fi
• 5V/1A DC táp
• HDMI és Micro-USB táp csatlakozók
• Támogatott operációs rendszerek: Android 4.1-től, iOS 7.0-tól, Mac OS X 10.7-től, Windows 7-től
• 51,9 mm átmérő / 13,49 mm vastagság kábelek és tartozékok nélkül
• 39,1 gramm tömeg
• Fekete illetve Google Store-ból citromsárga és korall színekben
Kapcsolódó linkek:

Apple TV: októberben jön a megújult médiabox
Chromecast: már TV távirányítóval is vezérelhető
Chromecast: már Európában is kapható a hálózati médiaeszköz
Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .