Google Chromecast: itt a 3. generáció 1080p/60Hz támogatással

Fehér és fekete házzal is kapható a megújult Google Chromecast, ami a 1080p felbontású másodpercenként 60 képkockás videó mellett a többszobás hangrendszert is támogatja.


Az első Google Chromecast 2013-ban jelent meg, 2015-ben frissült a streaming adapter a második generációra, majd 2016-ban jött a 4K HDR támogatású Chromecast Ultra.

Most pedig itt a Chromecast harmadik generációja, ami változatlanul arra szolgál, hogy az okostelefonon vagy táblagépen kiválasztott és a „Cast” gomb használatával átadott videó bitfolyamát saját Wi-Fi kapcsolatán át elérje és a TV vagy más képmegjelenítő HDMI bemenetén át megjelenítse.

Az új matt felületű, némileg lekerekítettebb fehér vagy fekete házú Chromecast továbbra is csak 1080p Full HD felbontású online videót továbbít, de már a YouTube által is sok éve támogatott másodpercenként akár 60 képkockás képsebességgel, ami sokkal folyamatosabb mozgóképélményt nyújt. Aki 4K HDR minőségre vágyik annak a drágább Chromecast Ultra adaptert kell megvásárolnia.

Egy későbbi frissítéssel az új Chromecast alkalmas lesz együttműködni egy többszobás zenei összeállításban más Chromecast kompatibilis hangsugárzókkal és eszközökkel. Így az új Chromecast-on keresztül például a TV hangprojektora is használható lesz a többszobás hangrendszer hangsugárzójaként.

Az új Chromecast továbbra is HDMI-n csatlakozik a TV-hez, projektorhoz, tápellátást az alján lévő mikro USB porton át kap,  Wi-Fi kapcsolata az „ac” szabvány szerinti 2,4 GHz vagy 5 GHz frekvencián működik.

A Chromecast iOS és Android készülékekről egyaránt vezérelhető, de egy Google Home hangsugárzónak kiadott hangutasításokkal is irányítható. Egy bizonyos videó lejátszásának elindításához csak ki kell mondani „OK Google, Play House of Cards on Netflix”, ami után a Chromecast megkapja a parancsot és bekapcsolja a TV-t.

Az új Google Chromecast már Európa számos országában is elérhető 39 € (kb. 12.700 Ft) áron.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .