2011-re megháromszorozódik a HDTV-k száma

1. Oldal

A világ nagyfelbontású televízióval (HDTV) rendelkező háztartásainak száma a jelenlegi háromszorosára bővül az elkövetkező öt évben. Ezt prognosztizálja egy tegnap közzétett jelentés.
Az Informa Telecoms and Media szerint 2006 végén az 1,2 milliárdra becsült TV-vel rendelkező háztartásból mindössze 48 millióban működött HDTV. 2011-re azonban várhatóan 151 millióra nő azon otthonok száma világszerte, melyek HDTV készülékkel rendelkeznek majd. A HDTV-re való átállás az iparág számára ugyanolyan fontos határnak tekinthető, mint amilyen a fekete-fehér televíziózásról a színesre való áttérés volt.

pdp507x_lifestyle.jpg
A jelentés szerint jelenleg a HDTV-vel rendelkező háztartások 58%-a az USA-ban, 20%-a Japánban található, de Britannia, Kanada, Kína és Németország is előkelő helyen áll e tekintetben.

A jelentés szerzője Adam Thomas szerint: „A nagyfelbontású készülékek árának esése megragadta a közönség képzeletét és a fogyasztók befogadó készsége figyelemre méltó”. De azt is hozzátette a vásárlók egy része csalódott a termékben, mivel nincs mindig elég nézhető tartalom.

A jelentés szerint azonban mindez várhatóan megváltozik, és kiemeli azt a helyzetet, amit az Egyesült-államokban, Japánba és Ausztráliában a kormányok azzal teremtettek, hogy határidőket állítottak fel a műsorsugárzók számára, amikorra programjaik bizonyos hányadát nagyfelbontásban kell eljuttatniuk a nézőkhöz.

Hogy az igény milyen hatalmas, azt jól bizonyítja a brit műholdas műsorsugárzó BSkyB, mely a múlt hónapban jelentette be, hogy 2006. májusában megkezdett HD szolgáltatásának előfizetői száma csaknem megduplázódott (96.000-ről 184.000-re emelkedett) a múltév utolsó három hónapjában.

Talán itt lenne az ideje, hogy végre Magyarországon is felébredjenek a műsorszolgáltatók!

Kapcsolódó linkek:

Bill Gates szerint öt éven belül az internet forradalmasítja a TV-t
HDTV az Egyesült Királyságban DVB-T-n?
Mikor ér révbe a HDTV Európában? (Kommentár)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .