Denon: bemutatkozott a radikálisan új HEOS AV vevőerősítő

1. Oldal

A Denon „HEOS” márkájú vezeték-nélküli többszobás hangrendszere idén már beépül a gyártó felső-kategóriás AV vevőerősítőibe, sőt készül egy az eddigiektől teljesen eltérő HEOS AV vevőerősítő is.


A vezeték-nélküli többszobás hangrendszerek piaci sikeréből a Denon is kiveszi részét „HEOS” márkanevű hálózati hangsugárzóival és az azokat vezérlő iOS/Android alkalmazással. A D&M múlt heti éves európai forgalmazói konferenciáján Terrie O’Connell a cég európai elnöke bejelentette, hogy a „HEOS márkából összetevővé változik”, vagyis ugyanúgy beépül a Denon és Maranzt AV vevőerősítőkbe, ahogy a hasonló funkciójú „MusicCast” a Yamaha és a „FireConnect” az Onkyo/Pioneer termékeibe.

Denon HEOS AV vevőerősítő.jpg
A rendezvényen bemutatták az első „HEOS” AV vevőerősítő prototípusát, ami egy 5.1 csatornás hangrendszert hajthat meg, de teljesen másként néz ki, mint a jelenleg kapható AV vevőerősítők. A minimalista formaterű készülék karcsú és nincs rajta kijelző, csak egy hangerőszabályzó. Egy egyszerűsített távirányítót adnak ugyan hozzá, de vezérlésére jórészt a „HEOS” alkalmazás szolgál. Bár mind az öt hangsugárzó beköthető vezetékesen a vevőerősítőbe, de vezeték-nélküli hangsugárzókat is használhatunk a hangrendszerben. (Legvalószínűbben a vezetékkel bekötött front hangsugárzók mellett vezeték-nélküli „HEOS” hangsugárzókat használva hátul). Egy „HEOS” többszobás hangrendszer részeként az AV vevőerősítő juttathatja el a megszólaló tartalmat a „HEOS” hangsugárzókhoz, amelyek csoportokba foglalva ugyanazt szólaltatják meg, vagy külön-külön is kezelhetőek.

A „HEOS” AV vevőerősítő műszaki adatai még nem ismertek, de digitális és analóg bemenetek mellett három HDMI bemenetet és egy HDMI kimenetet lehetett rajta felfedezni. A készülék állítólag 2017 elején jelenik meg és várhatóan 999 font (kb. 400.000 Ft) lesz az ára.

Az első integrált „HEOS” AV vevőerősítők a Denon 9 csatornás AVR-X4300H, valamint 11 csatornás AVR-X6300H lesznek, amelyek októberében kerülnek forgalomba. A Marantz 9 csatornás SR7011 AV vevőerősítőjébe és AV7703 AV előerősítőjébe is beépül majd a „HEOS”. Ezekről a komponensekről majd részletesebben is beszámolunk.

Kapcsolódó linkek:

Denon: a 2016-os alap hálózati AV vevőerősítők
DTS:X frissítés jön a Denon és Marantz AV komponensekhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .