Denon: rengeteget tud majd a két új csúcs AV vevőerősítő

1. Oldal

A gyártó által kiadott német sajtóanyag szerint az AVR-4308-al és AVR-3808-al a Denon két olyan AV vevőerősítőt mutat be, melyek főleg mindenre kiterjedő kiváló minőségükkel és rendkívüli felszereltségükkel hatnak inspirálóan.
A Denon a jobb zavarvédettség érdekében teljesen átrendezte az erősítők belső struktúráját amire az áramköri lapok helyigényének csökkentése adott lehetőséget.

A tiszta hang rezgésmentes mechanikai felépítést követel. Ezt biztosítják a merev, teljesen fém ház, a tápegység transzformátorának és a teljesítménytranzisztorok csillapított rögzítése. A stabil tápellátásról a zavarvédelem miatt teljesen szeparált, három trafót tartalmazó tápegységek gondoskodnak. A nagyteljesítményű végfokozatok (az AVR-4308 7×170 W, az AVR-3808 7×160 W, 6 Ω-ra) stabil tápellátását az egyenirányító híd négy nagyáramú diódája és nagykapacitású (az AVR-4308-ben 2×18.000 μF, az AVR-3808 2×15.000 μF) szűrőkondenzátorok garantálják.

A továbbfejlesztett „D.D.S.C. – HD” digitális jelfeldolgozás lelke két 32-bites lebegőpontos 333 MIPS-es számítási teljesítményű Analog Devices DSP. Az egyik SHARC processzor a sokcsatornás hangformátumok, köztük a Dolby TrueHD térhangzás lehető legtisztább feldolgozását, a másik az audiojelek utófeldolgozását és a hangsugárzók valamint a szoba akusztikai kompenzálására szolgáló EQ-k beállítását végzi. Egy programozható FPGA chip a szabvány audiojeleket feljavító „Advanced AL24 Processing Multichannel”, illetve az AVR-3808-ben „AL 24 Processing Plus” algoritmusok futtatását szolgálja. A 24-bit/192kHz-es A/D, D/A konverterek és a központi órajel-oszcillátor szintén a hangminőség javítását szolgálják.

Mindkét új erősítő restaurálja a tömörítet MP3, WMA vagy AAC audiojeleket pótolva a hiányzó mély és magas hangokat, valamint tér- és dinamikai összetevőket. A jelenleg legkifinomultabb „Audyssey MultEQ-XT” automatikus mérő- és térkorrekciós rendszer nyolc hallgatási pozíciót kiértékelve igyekszik a frekvencia-átvitelt kiegyenlíteni, még a mélysugárzó hangjait is (erre szolgál az ALFC, Adaptive Low Frequency Correction).

Az erősítők 1.3a verziójú HDMI csatlakozói (mindkettőnek 4 bemenete, az AVR-4308-nek 2, az AVR-3308-nek 1 kimenete van) nemcsak a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio hangformátumok fogadását támogatják, de az akár 1080p felbontású és 30-36 bites színfelbontású „Deep Colour” színmélységű, valamint az „xv.YCC” színábrázolású digitális videojelek továbbítását is. Az 1.3a kompatibilis HDMI a kép és a hang automatikus szinkronjának megteremtésére is képes. A videojelek teljes fel- és lekonvertálása digitálisan zajlik 12-bites video A/D és D/A konverterek alkalmazásával. A váltott-soros videojelek progresszív képfrissítésre alakítását és akár 1080p formátumra skálázását Faroudja DCDi technológia végzi.

Teljesen átdolgozott grafikus kezelőfelület és átrendezett csatlakozómező segíti a beüzemelést. Az érintőképernyős távkezelő mellé egy második, a főbb funkciókat vagy a 2./3. zónát kezelő távirányító is jár mindkét erősítőhöz, merthogy természetesen ilyen lehetőséget biztosító kimenetek és konfigurálható végfokok is vannak.

Mindkét modellhez csatlakoztatható dokkolóval iPod, és elől-hátul van USB bemenetük ahová Pen Drive memória, digitális AV lejátszó vagy lemezmeghajtó csatlakoztatható. Az Ethernet hálózati csatlakozón keresztül elérhetőek a PC-n tárolt hanganyagok és az internetes rádiók, az AVR-4308 W-LAN antennája jóvoltából Wi-Fi-n is csatlakozhat a hálózathoz. A hálózati kapcsolat DLNA kompatibilis, de az erősítők a hálózaton keresztül egy PC-vel vagy PDA-val is vezérelhetőek – természetesen van RS-232C csatlakozójuk is.

Denon_AVR-4808.jpg
Az AM/FM vevő mellett az AVR-4308 DAB digitális rádióadások vételére is képes.

Denon_AVR-3808.jpg
Az AVR-4308 2.499 euróba (kb. 629.000 Ft), az AVR-3308 1.599 euróba (kb. 402.000 Ft) kerül majd.

Kapcsolódó link:

Denon: két új Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék még ez év végéig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .