Pioneer BDP-LX80: az első Blu-ray lejátszó HD audió bitfolyam kimenettel

1. Oldal

A Pioneer tegnap Japánban hivatalos sajtójelentést tett közzé BDP-LX80 Blu-ray lejátszójáról, mely HDMI kimenetén már képes lesz kiadni a lemezen lévő Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus és DTS-HD hangsávok bitfolyamait.
A mind külsőre mind tudását tekintve a BDP-LX703436-re sokban hasonlító BDP-LX80 lesz tehát valószínűleg az első olyan Blu-ray lejátszó, mely 1.3-as verziójú HDMI kimenetén keresztül a nagyfelbontású digitális videojel mellett a kompatibilis csatlakozóval rendelkező AV erősítőhöz el tudja juttatni a lemezen található tömörítetlen, a stúdióban a hangmérnök által előállított sokcsatornás hanggal bitről-bitre teljesen megegyező, nagyfelbontású Dolby TrueHD hangsáv bitfolyamát is. Ugyanígy képes a tömörített Dolby Digital Plus és DTS-HD hangsávok továbbítására is, de a DTS-HD Master Audio ugyancsak tömörítetlen hangátvitelről nincs szó a kiadott sajtójelentésben. A kompatibilis csatlakoztatással és megfelelő beépített dekódolási funkcióval rendelkező AV erősítő azután megszólaltatható hangot állít elő az említett bitfolyamokból. Az sem probléma azonban, ha az AV erősítőnek az 1.3-as verziónál korábbi (legalább 1.1-es) a HDMI bemenete, mert az új lejátszó akár 7.1-csatornás LPCM formátumban is képes továbbítani a hangot.

Pioneer_BDP-LX80_600px.jpg
A BDP-LX80 a BDP-LX703436-hez teljesen hasonló módon 1080/24p videojel formátumban is képes megjeleníteni a műsoros Blu-ray lemezek képtartalmát, és hálózati csatlakozóján fogadja és lejátssza a legkülönbözőbb „streaming” médiafájlokat: MPEG1, MPEG2 és WMV9 (a nagyfelbontású videoókat is), valamint a WMA9, MP3, WAV, JPEG, PNG és GIF formátumban.

A BDP-LX80 októbertől lesz tehát kapható Japánban, 5% forgalmi adót is tartalmazó ára 210.000 jen (kb. 325.000 Ft) lesz. Információim szerint novemberben az európai piacon, s így nálunk is megjelenik majd egy BDP-LX70A típusjelű változat, mely valószínűleg mindazt tudja majd, amit a BDP-LX80.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: további információk a 3. generációs Blu-ray lejátszókról
Denon: két új Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék még ez év végéig
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .