Dirac Live Bass Control: elérhető a basszusoptimalizálás

A basszusoptimalizáló Dirac Live Bass Control szoftver külön vehető meg az Onkyo, az Integra és a Pioneer csúcs AV erősítőihez.


A svéd Dirac bejelentette, hogy a Premium Audio Company alá tartozó cégek csúcskategóriás AV erősítőibe – nevezetesen az Integra DRX-8.4, a Pioneer Elite VSX-LX805/VSA-LX805 és az Onkyo TX-RZ70 modellekbe – már integrálható a Dirac Live Bass Control szoftvermodul.

Dirac Live Bass Control

A Dirac Live Bass Control célja, hogy segítse a hangrendszer mélynyomóinak kezelését összesítve azok mérési és elhelyezési adatait, meghatározva a helyiségben a basszushangok eloszlását. Ezután azonosítja az alacsony-frekvenciájú átvitel inkonzisztenciáit és kompenzálja azokat a basszusok helyiségbeli egyenletes eloszlása érdekében.

A mérési és elhelyezési adatok mellett az eljárás korrigálja a mélynyomók és a fő hangsugárzópár közötti időbeli, azaz fáziseltérést, biztosítva a hang teljes spektrumának pontos reprodukálását. Az eljárás a teljesítmény feláldozása nélkül teszi lehetővé a mélynyomók tetszőleges elhelyezését a helyiségben.

A Dirac Live Bass Control jóval egyenesebb frekvenciaátvitelű és egyenletesebb eloszlású basszusokat biztosít, mint amit a mélynyomók manuális beállításával el lehet érni. A processzálás alkalmazásának legfőbb előnyei tehát:

  • Kiegyenlítettebb alacsony-frekvenciás átmenet a mélynyomók és a hangsugárzók közötti keresztváltási ponton.
  • Egyenletes alacsony-frekvenciás átvitel a teljes hallgatási térben.
  • Basszusmenedzsment több mélynyomón.
  • Rugalmassá tett mélynyomó-elhelyezés.

A 2021-es bejelentésnek megfelelően az Onkyo, az Integra és a Pioneer csúcs AV erősítői feltöltött és aktivált Dirac Live Full szobakalibráló technológiát kínálnak, vagyis a csomagolásból kivéve készek a kalibrációra a mellékelt mikrofonnal és a Dirac alkalmazás segítségével.

A Dirac Live Bass Control aktiválását külön kell megvásárolni az AV erősítőkhöz. Az egy mélynyomós verzió ára 349 $ (kb. 120.000 Ft), több mélynyomóhoz pedig 499 $ (170.000 Ft) licencdíjat kell fizetnie a Dirac online áruházán.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .