Avatar: mindkét film megjelenik Ultra HD Blu-ray lemezen

Az eredeti Avatar és az Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water) is megjelenik még a nyáron Ultra HD Blu-ray lemezen, de Dolby Vision HDR nélkül.


A Disney megerősítette, hogy az Avatar és az Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water) júniusban Ultra HD Blu-ray formátumban is megjelenik Észak-Amerikában. Ezzel egy időben az első Avatar film is megérkezik az internetre 4K felbontásban.

Avatar-UHD-Blu-ray

Az erről szóló blogbejegyzés úgy fogalmaz: „Június 20-án az Avatar rajongóinak két okuk is van az ünneplésre, mivel az Avatar: The Way of Water debütál a régóta várt 4K UHD, Blu-ray 3D, Blu-ray és DVD (lemezeken), az eredeti Avatar pedig először érkezik 4K UHD nagy dinamikatartományban a digitális forgalmazókhoz és Blu-ray lemezen. Az Avatar: The Way of Water kiadása több mint három órányi bónusz tartalmat tartalmaz majd a film készítőivel, szereplőivel és stábjával.”

Az Avatar: A víz útja digitális terjesztése március végén indult, és a Disney+-on már idehaza is elérhető. A rövidesen megjelenő Ultra HD Blu-ray verzió a legnagyobb kapacitású 100 GB-os lemezre kerül, és lesz egy 2 lemezes Blu-ray 3D kiadás is.

Az eredeti Avatar film is megjelenik 4K HDR képminőséggel online és Ultra HD Blu-ray formátumban is, utóbbi szintén 100 GB-os lemezen.

Az Ultra HD Blu-ray lemezeken ugyanakkor nincs Dolby Vision HDR formátum, és az Avatar: The Way of Water 3D-s verziója sem magas képsebességű, ugyanis a Blu-ray specifikáció nem támogatja a 48 képkocka/sec, amiben a 3D HFR moziverzió készült.

Az európai országokba kerülő Ultra HD Blu-ray lemezváltozatok specifikációjára egyelőre csak abból következtethetünk, hogy már azok is előrendelhetőek például az amazon.de webáruházon. Az szinte biztosnak tűnik, hogy az Ultra HD Blu-ray lemezeken 7.1.4-es Dolby Atmos hangsáv csak angol nyelven lesz, a szinkronváltozatok hangja legfeljebb Dolby Digital 7.1 vagy 5.1 lehet majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .