Disney+: indul az új Star csatorna

A Disney+ streaming szolgáltatás február 23-án induló Star csatornája teljesen új tartalmakkal bizonyos országokban gyakorlatilag megduplázza a kínálatot.


A lassan egy éve már Európa népesebb országaiban is elérhető Disney+ streaming filmszolgáltatás a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars és a National Geographic mellé február 23-tól elindítja új Star elnevezésű csatornáját. A 2020 decemberében bejelentett Star a Disney TV, az FX, az ABC Signature, a Searchlight és a 21st Century Fox Disney általi felvásárlásával létrejött 20th Century Studios felnőtteknek szóló – a szülői felügyelethez PIN kóddal védett – tartalmait kínálja majd.

Disney+ Star

A Star több mint 75 tévésorozattal, több mint 280 filmmel és számos exkluzív „Star Original” sorozattal indul, havonta új címekkel bővítve a tartalomválasztékot. Ez bizonyos országokban – mint például az Egyesült Királyságban is – gyakorlatilag megduplázza az előfizetők számára elérhető tartalom mennyiségét.

A filmkínálatba például olyanok kerülnek be, mint a Drágán add az életed! (Die Hard), a Deadpool 2, a Micsoda nő! (Pretty Woman), a Borat, A rettenthetetlen (Braveheart), a Titanic, a Mentőexpedíció (The Martian), a Kingsman: A titkosszolgálat, az X-akták, A víz érintése (The Shape of Water), a Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel) és a Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards outside Ebbing, Missouri). Vannak azonban regionális különbségek. Például a Predator – A ragadozó Németországban már indulásakor elérhető lesz, míg az Egyesült Királyság nem. A más szolgáltatásokhoz kapcsolódó még fennálló jogi megállapodások miatt egyes filmek csak később 2021-ben vagy 2022-ben kerülnek majd fel a Disney+ Star csatornájára.

A Star olyan sikeres tévésorozatokat is újra megtekinthetővé tesz, mint a Lost – Eltűntek, a Homeland: A belső ellenség, a 24, a Family Guy, a Modern család (Modern Family), az Amerikai fater (American Dad), az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother), a Foglalkozásuk: amerikai (The Americans), a Kemény motorosok (Sons of Anarchy), a Felhőtlen Philadelphia (It’s Always Sunny in Philadelphia), az Atlanta, a Botrány (Scandal), a Gyilkos elmék (Criminal Minds), A Grace klinika (Grey’s Anatomy), a Ki ez a lány? Ugly Betty és a Született feleségek Desperate Housewives.

Disney+ Star

Az „Star Original” sorozatok sorát olyanok nyitják, mint a Big Sky (lásd alább a videoelőzetest), a Solar Opposites és a Hellstrom. Később még idén bemutatásra kerülnek további eredeti exkluzív szériák (The Drop Out, Dopesick, The Old Man, The Platform és Only Murders in the Building).

2021. február 23-ától emelkednek a Disney+ szolgáltatás előfizetési díjai is. Az eddigi havi 6,99 € (kb. 2.500) 8,99 €-ra (kb. 3.200 Ft) nő, az egész évre előfizetők továbbra is ennek tízszeresét fizetik. Az eddigi előfizetőknek csak augusztus 22-e után kell az emelt díjat megfizetniük, vagyis hűségükért hat hónapig a korábbi árat fizetik.

Egy előfizetés alá 7 aktív profil tartozik és 4 egyidejű streaming lehetséges, ráadásul korlátlan letöltés biztosított akár tíz eszközön a tartalmak offline megtekintéséhez. További funkciók a saját néznivalókat tartalmazó My Watchlist, a 7 éves gyerekekre specializált profil, a GroupWatch, a több nyelv támogatása és egyes filmeknél a hangos leírás (Audio Description).

A Disney+ streaming részeként a Star csatorna tartalmai is feltehetően elérhetőek akár 4K felbontással, Dolby Vision nagy dinamikatartományú formátummal és Dolby Atmos hanggal.

A világjárvány miatti lezárások és az olyan sikersorozatok, mint a Star Wars csatorna alatti The Mandalorian igencsak megdobták a Disney+ előfizetői táborát, mely a WhatsOnDisneyPlus.com szerint már januárban elérte a 95 milliót világszerte. Vagyis a szolgáltatás saját előrejelzéséhez képest mintegy 3 évvel előrébb jár, és elemzői vélemény szerint 2026-ig elérheti a 294 millió fizető ügyfelet, amivel iparági vezetővé válhat az akkor 286 milliós becsült előfizetővel rendelkező Netflix előtt.

A Disney+ még idén valamikor elérhető lesz a kelet-európai országokban, így hazánkban is. Egyelőre csak egy bemutatkozó weboldala van a szolgáltatásnak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .