DTS-UHD: új audió megoldás a 4K Ultra HD videóhoz

1. Oldal

A DTS a 4K UHD médiához illeszkedő térhangzást előállító, eljuttató és lejátszó technológiákon dolgozik, és a CES 2014 kiállításon már be is mutatta az objektum-alapú hangot a fogyasztói piacra elhozó DTS-UHD audiodekódert.


A DTS a CES 2014 kiállításon jelentette be a 4K Ultra HD tartalmakhoz fejlesztett új generációs audió megoldását a DTS-UHD-t, amely új megközelítést hoz a teljes audioláncban az előállítástól a terjesztésen át a lejátszásig.

DTS_Headphone_X.jpg
A DTS megoldását a kezdetektől rugalmasan több piac számára, kivált az otthoni fogyasztók és a mobil élményekre vágyóknak fejlesztették, és nem egy mozikhoz tervezett rendszer adaptációja más alkalmazásokhoz. A DTS-UHD mind csatorna-, mind objektumalapú audiót alkalmaz, és számos előnyt kínál a tartalom előállítók, terjesztők valamint fogyasztók számára. Ezek egyike, hogy annyi hangsugárzón át kelthető vele térhangzás, ahányat a felhasználó akar.

A DTS-UHD megoldást olyan más DTS technológiákkal kombinálva, mint a DTS Neo:X valamint az új DTS Headphone:X a cég egy korszerű, rugalmas és átfogó technológiai csomagot kínál a következő generációs audioterjesztéshez és lejátszáshoz. A DTS elérhetővé tenné a „Multi-Dimensional Audio” (MDA™) nyílt objektum-szerkesztő formátumot is az iparág számára a tartalmak előállításához és mozikba való eljuttatásához.

A DTS-UHD mint az első fogyasztói terjesztésre szánt objektum-alapú audioformátum valóságosabb hangképet teremt pontosabb térbeli megszólalással, magassági hangelemekkel és a bármely egyedi hangsugárzó elrendezéshez való alkalmazkodással. Az objektum-alapú audiolejátszás mellett a DTS-UHD teljesen kompatibilis a DTS csatorna-alapú tartalmainak lejátszásával is, bármilyen DTS audió kódolású hangsávval a legjobb hangélményt nyújtva.

A DTS Las Vegasban már bemutatta az első DTS-UHD dekódert is a Cirrus Logic egychipes nagy teljesítményű audió DSP-jén. A cég AV vevőerősítőket, házimozikat és más berendezéseket gyártó, termékeikben Cirrus Logic négymagos audió DSP-t használó licencpartnerei 2014 második negyedévétől tervezhetik be termékeikbe a DTS-UHD dekódert.

Kapcsolódó linkek:

Dolby Atmos: rövidesen a házi-mozikban is?
Blu-ray Disc 11.1 csatornás DTS Neo:X optimalizált hanggal
Dolby Atmos: a forradalmian új surround mozi hangformátum
DTS: jön a térhangzást 11.1 csatornára bővítő Neo:X

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .