EISA díjas a Pioneer ötödik plazmagenerációja

1. Oldal

Az ötödik Pioneer plazmageneráció modellszámozása a szokásos módon kezdődik. A 43 inches (109 cm) PDP-435 1024 x 768, az 50 inches (127 cm) PDP-505 1280 x 768 pixel felbontású. Az FDE, HDE és XDE végződések azonban három modellváltozatot jeleznek.
A Pioneer az európai DVB-T digitális földi televíziózás (Nálunk szeptember végétől kezdődik a kísérleti adás!) elterjedésére reagálva kínálja majd az ilyen vevővel ellátott XDE végződésű változatokat.

Pioneer PDP-505XDE
Pioneer PDP-505XDEA PDP-435XDE és PDP-505XDE modellekhez a PDP-RX05E média-vevőegységet szállítják, amibe beépítenek egy CI-Slot kártyahelyet a fizetős DVB-T műsorok vételéhez. A vevő Electronic Program Guide (EPG), kettős kép és kép a képben funkciókkal is rendelkezik. Memóriakártyán tárolt digitális fotók megjelenítésére szolgál a PCMCIA kártyahely. A média-vevőegységen találunk VGA (PC RGB) bemenetet, három SCART csatlakozót, egy komponens YUV és kompozit/S-Video bemenetet, a Dolby Digital hang optikai digitális kimeneten jelenik meg.

Pioneer PDP-RX05E
Pioneer PDP-RX05EA hagyományos analóg vételére alkalmas EISA díjas PDP-435HDE2046 és PDP-505HDE2136 modellekhez jár a PDP-R05E média-vevőegység, melyen szintén van EPG és újdonság a gyakrabban nézett, kedvenc állomások gyorsabb elérését biztosító lista. A digitális audiokimenet kivételével minden a PDP-RX05E-n is meglévő csatlakozó megtalálható rajta.

A 109 centis képátlójú modellváltozatok között lesz a PDP-435FDE2045, melyet egyszerűsített PDP-R05FE média-vevőegységgel kínálnak majd. Ebbe is analóg TV-vevőt építenek, de nem találunk rajta a fényképnézegetésre szolgáló memóriakártya nyílást és VGA bemenetet, megvan azonban a három SCRAT csatlakozó, a komponens YUV, valamint kompozit/S-Video bemenetek.

Pioneer PDP-435XDE
Pioneer PDP-435XDEMindegyik Pioneer plazma média-vevőegysége rendelkezik HDMI bemenettel, melyen keresztül csatlakoztatható HDMI kimenettel rendelkező DVD lejátszóhoz vagy HDTV vételére alkalmas műholdvevőhöz. Az új plazmageneráció média-vevőegységeit külsőleg is áttervezték, és tükrös előlapjuk sokkal modernebb megjelenést kölcsönöz a „dobozoknak”.

A fenti modelleken kívül a németországi bemutatón már látható volt a 61 inches (155 cm) képátlójú plazma prototípus is. A NEC plazmatechnológiájának Pioneer általi felvásárlásának első gyümölcse a PDP-615EX legkorábban ez év decemberében lesz sorozatérett.

Az első 155 centis Pioneer plazma a PDP-615EX
Az első 155 centis Pioneer plazma a PDP-615EXAz új plazmák technológiai újdonságokat is kínálnak. A Direct Colour Filter színszűrő közvetlenül a plazma panelra (PDP) tapad, ezért nincs légrés (Air) a panel és a szűrő között, minek következtében csökken a beeső fény (Light) szórt visszavert fénye (Reflection) és kb. 20 %-al javul a kontraszt. A negyedik generációs Pioneer plazmákkal összevetve az újak feketeszintjén is javítottak. A 127 centis plazma felületi fényessége 1000 cd/m2, a 109 centisé 1100 cd/m2. Az újítás következtében a plazma panel és a keret közti vastagsága és az új műanyag szűrők miatt a képernyők tömege is csökken 5 illetve 4 kilógrammal.

Direct Colour Filter
Direct Colour FilterAz Advanced Super Clear Drive technológia jóvoltából színenként 1920 szürkeskála fokozat jeleníthető meg, mely maximálisan 7.077.888.000 színárnyalatból álló színfelbontást eredményez.

A Dynamic Bright-Up-Processing elektronika lehetővé teszi egyes képterületek fényerejének dinamikus növelését (uplighting). Mindez azonban nem eredményezi az áramfelvétel növekedését, a 127 centis plazma teljesítményfelvétele 377 watt, a 109 centisé 326 watt.

Dynamic Bright-Up-Processing
Dynamic Bright-Up-ProcessingAz új Pioneer plazmák szeptember végétől már kaphatóak, még kérdéses hogy nálunk XDE végződésű változatokat kaphatóak leszne-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .