Elindult a HDTV szolgáltatás az Antenna Digitalon

1. Oldal

Az Antenna Hungária által június végétől elindított Antenna Digital HDTV szolgáltatásában a National Geographic HD, az Eurosport HD és a hamarosan induló m2 HD műsorait, a drágább csomagban pedig az HBO HD műsorát kínálja.
Antenna Digital.jpg
Az Antenna Digital az Antenna Hungária által 2005 végén elindított, Budapest és környékén elérhető kábel nélküli (mikrohullámú) kábeltévés lakossági digitális műsorelosztó szolgáltatás, mely közel 40.000 előfizetővel rendelkezik.


Június végétől tehát az Antenna Digital is elindította HDTV-s szolgáltatását, mely bármely ügyfél számára elérhető, aki a külön kezelt HD-csomagokra előfizet. Az új HD-szolgáltatás csatornakínálata és akciós, 1 éven át garantált díjai az alábbiak szerint alakulnak az új előfizetők számára. A havi 990 Ft-os HD-csomagban a National Gerographic HD, a Eurosport HD, valamint a hamarosan induló m2 HD műsorok szerepelnek, mely utóbbin a Pekingi Nyári Olimpiai Játékokat már HD minőségben lesz élvezhető. A HD HBO csomag havi 799 Ft-ért kapható és az HBO HD műsorát tartalmazza, ami kizárólag HBO Pak vagy HBO MaxPak előfizetés mellé kérhető. Ezek a díjak tehát a szabvány felbontású (SD) Alap, Családi vagy Extra csomagok havi díjain fölül fizetendőek.

A szolgáltatás vételéhez új, a HD műsorok vételére alkalmas, HDMI csatlakozóval rendelkező „dekóder” szükséges (ADHD100 típusú), mellyel az előfizető által igénybe vett SD-csomagokon túl a HD-csomagok is elérhetőek. A HD-akció keretében az ADHD100 dekóder egyszeri hozzáférési/minőségi csere díja 9.900 Ft, havi kedvezményes bérleti díja pedig 1.490 Ft.

Az Antenna Hungária a meglévő ügyfeleinek még kedvezőbb HD-akciót hirdet, melynek keretében az előfizetőknek 2008. szeptember 30-ig díjmentesen bocsátja rendelkezésére az új HD-dekódert. A HD-dekóder havi hozzáférési díja ebben az esetben megegyezik a korábbi SD-box havi hozzáférési díjával, ráadásul a HD-csomagok (HD-csomag és HD HBO-csomag) havi előfizetési díját is elengedi.

Azzal kapcsolatban nincs információ, hogy amennyiben bővül a HD műsorok kínálata az miként érinti a HD-csomag díját. Feltételezhető, hogy az MTV tervei szerint az ugyancsak az olimpiával egyidejűleg elinduló m1 HD is bekerül majd az Antenna Digital műsorkínálatába, de remélhetőleg ez nem érinti jelentősen az előfizetőket.

Kapcsolódó linkek:

A Magyar Televízió bővítette HDTV adásokra vonatkozó terveit
A pekingi olimpiát már nagyfelbontásban is közvetíti az MTV
Indul a Hello HD az első idehaza mindenhol fogható HDTV műsorszolgáltatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .