PlayStation 3: 2.40/2.41 firmware újabb Blu-ray képfeldolgozási funkcióval

1. Oldal

A PlayStation 3 (PS3) új 2.40-es rendszerszoftverét rövididővel megjelenése után visszavonták, mert néhány konzol ezzel a verzióval nem volt hajlandó beindulni. A 2.41-es verzióval viszont úgy tűnik már nincs ilyen gond.
PS3.jpgA PS3 új 2.4x-es firmware frissítése nemcsak a rég várt játékokban használható XMB (Xross Media Bar) kezelőfelületet adja a konzolhoz. Mostantól a Blu-ray lemezek felskálázása is támogatott, s ezzel lehetővé vált a rendszer számára a 1080i videojelek 1080p progresszív képfrissítésre alakítása, ha a házilag készített BDAV formátumú lemezen teljes HD-nál kisebb a felbontás. A műsoros lemezek BDMV formátumúak, s bizonyos lemezeken nem 1080p videotartalom van (főleg a koncertfilmek ilyenek), s ezek továbbra is csak natív felbontásban játszhatóak le. A felskálázás, a félkép valamint blokkzaj csökkentés a PS3 merevlemezéről vagy külső tároló médiáról történő lejátszás esetén is használható.

A frissítést követően a Blu-ray lemezek DTS-ES és DTS 96/24 hangsávjaival is kompatibilis lesz a PS3.
Kapcsolódó linkek:

PlayStation 3: az USA-ban indulhat a letöltés, de csak Sony Pictures filmekkel
PlayStation 3: 2.30 firmware frissítés DTS-HD dekódolással
PlayStation 3: 2.20 firmware frissítés BD-LIVE támogatással
PlayStation 3: 2.10 firmware frissítés Final Standard Profile támogatással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .