Epson: 4K és több lézer fényforrású vetítő is lesz a jövőben

1. Oldal

Az Epson natív 4K házi-mozi vetítőt fejleszt és további lézer fényforrású projektorokat is, amelyek „megfelelő időben” érkeznek majd, ugyanakkor a 300.000 Ft alatti nagy fényerejű házi szórakoztató projektorok versenyére koncentrál.


Neil Colquhoun, az Epson Europe vizuális eszközök részlegének üzleti igazgatója nyilatkozatait közli a What Hi-Fi? és az Inside CI. Az év elején jelent meg az Epson jelenlegi házi-mozi csúcsvetítője, az EH-LS10000, ami a cég első lámpa helyett lézer fényforrást alkalmazó projektora.

Epson_EH-LS10000.jpg
Colquhoun szerint az elsőt továbbiak is követik majd: „Az Epson házi-mozi vetítés jövője biztosan több lézert (és) nagyobb felbontást tartogat”. A nyilatkozó nem zárta ki a jövendő modellek agresszív árképzését és utalt rá, hogy hamarosan lézer fényforrású modellek jelennek meg a márka installációs termékkínálatában is.

Az Epson terveiben tehát szerepel a natív 4K vetítés, de a márkánál úgy gondolták fontosabb, hogy a nem valódi 4K felbontású EH-LS10000 vetítő képes legyen kezelni a 4K tartalmakat.

„Megtehettük volna, hogy teljes 4K-ban csináljuk meg, (de) úgy gondoljuk, hogy a 4K felskálázás – a pszeudo-4K – több mint elfogadható a fogyasztók számára”, mondta Colquhoun. „A jövőállóságnak ára van… Azt mondanám, hogy az átlagfogyasztó egy nagyon jó Full HD projektort akar, ami tudja a 4K-t.”

Valószínű, hogy nem kell sokáig várni egy a nagy dinamikatartományt (HDR) támogató Epson projektorra sem, bár erre vonatkozó hivatalos megerősítés még nincs.

Az igen keresett EH-LS10000 mellett az Epson a polarizálódott piac alsó, azaz 300.000 Ft alatti szegmensében is igyekszik versenyképes vetítőket kínálni. Ezek közé tartoznak a nagyfényerejű EB-U04 univerzális felhasználású WUXGA vetítő és az új belépő Full HD 3D házi-mozi vetítők.

Epson EH-TW5210.jpg
Kapcsolódó linkek:

Epson EB-U04: házi célra is használható Full HD vetítő
Epson: új megfizethető Full HD 3D házi-mozi vetítők
Epson EH-LS10000: bemutatták a lézeres csúcsvetítőt Európában is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .