Epson EH-LS10000: bemutatták a lézeres csúcsvetítőt Európában is (Frissítve)

1. Oldal

A tavalyi CEDIA Expón volt először látható az Epson első lézeres 3LCD reflektív technológiájú házi-mozi projektora, az EH-LS10000, ami az ISE2015 kiállításon történt bemutatása után már idehaza is kapható.


Frissítés

Múlthéten az Epson hazai képviselete a házimozi- és médiaszobák tervezésével és kulcsrakész kivitelezésével foglalkozó DREAMCINEMA egyik demó moziszobájában bemutatta a hazai szaksajtó képviselőinek az Epson EH-LS10000 házimozi csúcsprojektort.

Frissítés 2015. december 19.:

Végre idehaza is kapható az Epson lézer fényforrású csúcs házi-mozi vetítője, az EH-LS10000, aminek forgalmazó által ajánlott fogyasztói ára 2.450.000 Ft.

A minden elemében új Epson EH-LS10000 1080p felbontású csúcsvetítőben új „3LCD Reflective” technológiájú képmodulátor paneleket és kettős lézer fényforrást alkalmaznak. Az utóbbi legfőbb előnye a vetítővel előállítható széles színskála és a dinamikus fényszabályzással elérhető „abszolút fekete”. A projektor még dinamikus képmódban is teljes sRGB színskálát tud, Cinema színszűrő használatával az Adobe RGB és a digitális mozik DCI-P3 színtartományának elérésére is képes.

Epson EH-LS10000.jpg
Az EH-LS10000 alkalmazza a „4K Enhancement Technology” képjavítást is, ami a natív 4K illetve 4K-ra felskálázott 1080p Full HD digitális tartalmak képpontjait félpixeles átlós optikai eltolással kivetítve finomít a kép textúráján és felbontásán. Az új 3LCD Reflective panelek magas (70.000:1) natív kontrasztarányt és kis reakcióidőt kínálnak, mely utóbbi a jobb mozgásfelbontású zavartalan és éles mozgásmegjelenítést szolgálja.

A vetítő lézer fényforrása hosszú, Eco módban 30.000 órás élettartama miatt kevesebb karbantartást igényel, és mivel gyorsan üzemkész állapotba kerül, így 20 másodpercen belül kész a kép megvilágítására. Az EH-LS10000 maximum 1.500 lumen fehér és színes fénykibocsátásra képes.

A vetítő tud sztereoszkóp képet vetíteni 480 Hz-es „Bright 3D Drive” technológiával, amit aktív 3D szemüvegen át lehet nézni. További funkcióként a projektor ISF kalibrációs módot, részletfokozó technológiát, képkocka interpolációt valamint 2D-3D konverziót és képmélység szabályzást is kínál.

Az EH-LS10000 telepítését ±90% függőleges és ±40% vízszintes motoros lencseeltolás és 2-szeres motoros zoom lencse segíti. A különböző képarányú tartalmakhoz igazodó 10 lencsepozíció memóriában tárolható. A hővezető csöves hűtőblokkot és ventilátort kombináló hűtés zaja mindössze 19 dB Eco és 28dB Standard lámpamódban.

Kapcsolódó linkek:

Epson: 4K és több lézer fényforrású vetítő is lesz a jövőben
Epson EB-U04: házi célra is használható Full HD vetítő
Epson: új megfizethető Full HD 3D házi-mozi vetítők
Epson: díjnyertes az új 3LCD reflektív lézeres csúcsvetítő
Epson: új 3LCD reflektív lézeres csúcsvetítők a CEDIA kiállításon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .