Epson EMP-TW600 bemutatkozás

1. Oldal

Az EMP-TW6002749 is kapható már idehaza, és a szépen megépített vetítő semmibe nem marad el a gyártó D5-ös TFT LCD paneljeire épülő versenytársaktól.
A Berlini IFA-n bemutatkozó Epson vetítők között mutatkozott be az EMP-TW6002749, és most már idehaza is kapható ez a HD-ready képmegjelenítésre alkalmas (1280×720 pixel saját felbontású), maximum 1600 ANSI Lumen fényerejű és 5000:1 Full On/Off kontrasztarányú, 3LCD konstrukciójú modell.

TW600.jpg
Az EMP-TW6002749 háza teljesen új formaterv alapján született. A vetítő az alján szívja be a friss levegőt és elején fújja ki. A távozó meleglevegőt lamellák terelik el a vetített kép útjából.

tw600eu_out03_600px.jpg
A vetítő csatlakozói között szinte minden szükséges megtalálható. SCART RGB jel csatlakoztatásához a csomagolásban találunk egy adapter kábelt is, mely a D4 és a kompozit Video bemenetekhez köthető. Jó szolgálatot tehet a motoros vászon leengedését vagy a függöny széthúzását elindító 12V-os „Trigger” jel kimenet.

Az LCD vetítőknél eddig szokatlanul jó kontraszt és mély feketék elérésének eszköze ebben a vetítőbe is az automatikusan a bejövő képinformáció világosságtartalmával szabályozott írisz funkció.

tw600_iris.jpg
Ez az EMP-TW6002749-ban egy „kétszárnyú ablak” nyitásával (ez látható az ábra baloldalán) és zárásával (lásd az ábra jobboldalán) valósul meg. A sötét tónusú képek esetén záródó ablak a lámpa fényének optikába jutó mennyiségét korlátozva mélyebb fekete árnyalatokat eredményez.

tw600_super_white.jpg
A vetítő belsejében a lámpa fényének útjába egy Super White színszűrő iktatható be, mely a nagyon világos fehér képek (mint az alábbi képen látható havas táj) esetén képes a „túlvilágított” kép részleteit visszaállítani.

tw600_super_white_pic.jpg
Ugyancsak új fejlesztés az E-TORL lámpa, melynek működése az alábbi ábrán látható.

E-TORL_lampa.jpg
A „Sub-Mirror”-ként jelölt belső tükör az újdonság, mely további fényt gyűjtve az elliptikus tükörre, növeli a fényáramot, s ez eredményezi a házi mozi vetítők között kiemelkedőnek számító fényerőt.

Az EMP-TW6002749 a hétféle alap kép- és színbeállítása közül a három mozi (Theatre, Theatre1 Theatre2) a Natural valamint az sRGB üzemmódokban automatikusan alkalmazza az Epson Cinema Filter-t, mely tovább növeli a kontrasztot és természetesebbé teszi a bőrszíneket.

Akik saját maguk szeretnék ízlésüknek megfelelően kalibrálni a képet és a színeket, azoknak is minden lehetséges eszköz a rendelkezésükre áll ehhez. Külön-külön állítható a vetítőben a bőrszín tónusa, az abszolút színhőmérséklet, az alap és komplementer színek (RGB/RGBCMY) aránya, erőssége, árnyalatai, és a gammagörbe.

Sok más finom beállítási lehetőség is jellemzője az EMP-TW6002749-nak. A bemeneti jel minőségéhez lehet állítani a fehér és fekete szintet, vagy a fényerőt és a kontrasztot, de kívánt mértékű lehet a képélesség is.

A váltott-soros videojelet a vetítő progresszív képfrissítésű jellé alakító áramköre sok mozgásos képeknél akár ki is kapcsolható, de „Video” és „Film” állásban a műsorforráshoz igazodva működik. A vetítő konstruktőrei még arra is ügyeltek, hogy készülékük a kétféle DVI videojel szinthez (Normal, Expanded) is illeszthető legyen.

A különböző egyéni beállítások és az alapbeállítások módosításai is eltárolhatóak az EMP-TW6002749 kilenc memóriahelyére, s bármikor egy gombnyomásra újra előhívhatóak.

A vetítő képének beállítását nagyban segíti a széles tartományban állítható lencsemozgatás (Lens Shift) és az elegendően széles átfogású zoom optika. A szokásos 2,5 méter átlójú kép a vászontól 3 és 4,5 között elhelyezett vetítővel érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .