Philips: új CINEOS csúcskategóriás LCD TV-k

1. Oldal

A Philips új CINEOS LCD TV-i már az új, Perfect Pixel HD Engine videojel-feldolgozó és képjavító technológiával, 100 Hz Clear LCD képfrissítéssel és Ambilight hangulatvilágítással igyekszenek a lehető legtökéletesebb képélményt előállítani.
Az EISA által 2007-2008 legjobb teljes HD LCD televíziója címre érdemesített 47PFL9732D mellett további CINEOS LCD TV modellek megjelenése is várható az ősz során. Csúcsmodellek lévén, ezek mind a Philips jelenleg elérhető legújabb és legigényesebb LCD TV technológiai megoldásait kínálják majd többféle képernyőméretben. Információink szerint idehaza csak a teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású modellek lesznek kaphatóak 94 cm (37”), 107 cm (42”), 119 cm (47”) és 132 cm (52”) képátlóval, az egyetlen 81 centis (32”) WXGA felbontású készüléket a magas ár miatt nem forgalmazzák majd.

philips_CINEOS_LCD_TV.jpg
Az új, „Perfect Pixel HD Engine” videojel-feldolgozó és képjavító technológia az eddigieknél jóval nagyobb jelfeldolgozó teljesítménynek köszönhetően kivételes képélességet, természetes részletgazdagságot, élénk színeket és zavartalan, valósághű mozgást biztosít a nagyfelbontású képmegjelenítéshez mind a HD mind a szabványfelbontású TV jelek és multimédiás tartalmak esetében. Az algoritmusok a képernyőn megjelenő természetesebb kép érdekében a beérkező képinformáció mindenegyes pixelét átdolgozzák, hogy azok tökéletesebben illeszkedjen a környező képpontokhoz. A tiszta és éles kép érdekében a rendszer érzékeli és csökkenti multimédiás műsorforrások, a szabvány TV adások valamint az erősen tömörített HD képtartalmak hibáit és a zajait.

A Philips „HD Natural Motion” algoritmusa a képen zajló mozgásokat megbecsülve kiküszöböli a filmalapú, másodpercenként 24 kockás képtartalmak esetében tapasztalható mozgásegyenetlenséget mind sugárzott, mind DVD, Blu-ray vagy HD DVD lemezen rögzített műsoroknál. Az eljárás tehát szabvány és HD felbontású műsorforrásokkal egyaránt működik. Az új CINEOS LCD TV-k az össze ismert videojel formátum megjelenítését támogatják, köztük a nagyfelbontású optikai lemezeken alkalmazott 1080/24p-t is (sőt az eddig még sehol nem használt 25/30Hz-es progresszív képfrissítésű jelváltozatot is, s természetesen a 50/60Hz-es váltott-soros és progresszív jeleket is). Az eddig nyilvánosságra került információkból az nem derül ki, hogy a 24p jelet az új készülékek az eredeti filmkadenciát megtartásával képesek-e megjeleníteni.

A képernyőn lezajló gyors mozgások mellett is éles képet hivatott biztosítani a „100Hz Clear LCD” technológia, mely a képkockák megduplázásával 100Hz-es képfrissítést biztosít. Ez a szokványos LCD-khez képest több mint kétszeresére növeli a mozgásvisszaadás élességét. Az úgynevezett érzékelt „elmosódási él-szélesség” (Blur-Edge-Width: BEW) eljárással mérve 3 milliszekundumnak felel meg a készülékek válaszideje.

A korábbi modellekben már alkalmazott „Ambilight” hangulatvilágítás az új CINEOS LCD TV-k esetében is a képminőség érzékelését növelő, kellemes és a szem számára kevésbé fárasztó tévézést biztosít. A 9732 számsort tartalmazó típusszámú modellekben 3 csatornán független háttérfényt adó „Ambilight Surround”, a 9632 típusszámú modellekben 2-csatornás „Ambilight” nyújt nagyobb képélményt.

Az új modellek mindegyikébe építenek földi-sugárzású digitális TV (azaz DVB-T) adások vételére szolgáló tunert is. Három HDMI bemenetük a digitális videó (Y/Pb/Pr) és PC (RGB) jeleket egyaránt képes fogadni.

Az új Philips CINEOS csúcskategóriás LCD TV-k hazai megjelenéséről és árairól egyelőre nincsenek információink.

Kapcsolódó linkek:

EISA díjazottak: 2007-2008
Philips: talonba kerül az LCD TV-k letapogató háttérvilágítása
LCD TV-k megkétszerezett képfrissítéssel
Philips: új síkpaneles TV-k innovatív technológiákkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .