Epson: kezdődik az új, D6-os LCD képmodulátor panelek tömeggyártása

1. Oldal

A Seiko Epson Corporation (Epson) befejezte a fejlesztést és megkezdte az új, D6-os sorozatú, 1920×1080 pixel felbontású, hibrid meghajtású, Crystal Clear Fine szervetlen rendezőrétegű HTPS TFT LCD panelek tömeggyártását.
Epson_D6.jpgAz új D6-os nagyhőmérsékletű poliszilícium (HTPS) vékonyréteg tranzisztoros (TFT) LCD panelek átlója 1,9 cm (0,7 inch), és teljes HD (1080p) felbontású képek vetítésére alkalmas. Az ezekre épülő 3LCD frontvetítők és mikrodisplay hátulról vetítős (projektoros) TV-k homogénebb, kontrasztosabb, mélyebb feketékkel rendelkező képek előállítására lesznek képesek.

A D6 sorozat paneljein alkalmazott hibrid technológia külső és belső meghajtókat egyaránt használ az LCD meghajtására. A korábbiakkal szemben a vízszintes meghajtó áramkör nem a panelen belül, hanem azon kívül helyezkedik el együtt az LCD meghajtó kontroller IC-vel a panel csatlakozószalagján. Az így módosított elrendezés sokkal hatékonyabb meghajtást eredményez, egyenletesebb a kép, kevesebb a meghajtás teljesítményfelvétele, ráadásul a kisebb áramköri lap miatt az egész konstrukció helyigénye is csökken.

c2fine.jpgA D6 sorozatú panel az első, melyben alkalmazásra kerül az Epson Crystal Clear Fine szervetlen folyadékkristály rendező technológiája, mely a múltévben került kifejlesztésre. A C2 Fine rövidítéssel is jelölt technológia miatt homogénebb, pontosabb kristályelrendezés egyenletesebb és tökéletesebb fényzárást biztosít, ami jelentősen járul hozzá az új panel egyéb tulajdonságaihoz, melyekkel nagyobb kontraszt, mélyebb feketeszintek és zavartalan képek előállítása válik lehetővé.

A közel két éve kifejlesztett és 2005. óta számos vetítőrendszerben sikeresen alkalmazott D5-ös sorozatú panelhez képest láthatóan nagyot lépett előre az Epson a D6 sorozatttal. Íme a két panel fontosabb tulajdonságainak összehasonlítása:

D5_vs_D6.jpg

Kapcsolódó link:

Rövidesen bemutatkozik a Mitsubishi HC5000 teljes HD felbontású LCD vetítő
Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .