Felnőtt tartalmak a HD DVD-vel egy ágyban?

1. Oldal

A CES 2007 szomszédságában, azzal párhuzamosan zajlott az Adult Entertainment Expo erotikus kiállítás és vásár, melyen az egyik legnagyobb amerikai pornófilmstúdió a Digital Playground bejelentette első HD DVD filmjeit.


Még tavaly hírek sokasága számolt be arról, hogy a pornóipar a nagy felbontású filmek lemezformátumai közül a Blu-ray-t választotta, s ez el is fogja dönteni a HD DVD-vel szemben vívott háborút. Nos a híreknek kétségkívül volt alapjuk, de mintha az iparágnak – rá jellemző módon – gyorsan sikerült volna új partnerrel is a dolog.


A nyolcvanas években meghatározó volt az erotikus filmipar választása a Betamax és a VHS ismert végkimenetelű csatájában. Most is hasonló szerepe lehet a Blu-ray és a HD DVD küzdelmében.

A pornófilmek vezető gyártója a Vivid Entertainment még nem döntött ugyan, de az ugyancsak jelentős Digital Playground már „teljes mellszélességgel” a HD DVD mellé állt.

A CES 2007 mellett, azzal egy időben zajlott Las Vegasban az Adult Entertainment Expo, az erotikus filmek és csecsebecsék ottani vására, s itt jelentették be az első HD DVD-n megjelenő pornófilmeket. Már jövő héten kapható a Island Fever 3 (Szigetláz3) című alkotás, aminek semmi köze a mi Sziget fesztiválunkhoz. Ezt még ebben a hónapban követi majd három további sikamlós produkció (Pirates, Jack’s Teen America 3, Island Fever 4 a címek lefordításától eltekintenénk, mert ezekben is csak azt csinálják, mint a többiben).

A filmek egyik sztárja, művésznevén Jesse Jane és a négy film termékeny rendezője, bizonyos Joone elragadtatottan mondták el a t3.co.uk-nak nyilatkozva miként döntöttek a HD DVD formátum mellett.

Jesse: „Mindenki imádja a nagy felbontású TV-t itt az Államokban, és hajlandó felárat fizetni a DVD-hez képest, hogy ilyet láthasson. Mi (azaz a Digital Playground) voltunk, akik a ‘Virtual Sex’-el elsőként adtunk ki DVD-t ’93-ban, és mindenki megőrült érte. Aztán megcsináltuk a ‘Szigetláz3’-at WMV HD lemezen, ami minden rekordot megdöntött a pornófilmek között. Jobban fogyott, mint a ‘Deep Throat’ (azaz Mély torok az angolul nem tudók számára).”

Joone: „Az első gondolatom az volt, hogy Blu-ray-el jelenünk meg, de a Sony nem akart ilyesfajta tartalmat a formátumán és nemet mondott. Ez a Betamax kontra VHS 80-as évekbeli csatáját idézi, mikor a Sony pontosan ugyanezt mondta. Azt gondolná tanultak az akkori leckéből.”

Joone: „Az erotikus ipar nagy pofont kapott az internettől, az emberek ingyen töltik le pornóikat. A HD DVD hozzáadott értéket és minőséget teremt, amit az internet nem tud nyújtani. Mikor tudnak, a többi pornófilmes cég is követni fog minket HD DVD-re készülő mozikkal, mert látni fogják mennyit hoz majd számunkra.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .