Genelec: a szakma és a szaksajtó által elismert hangsugárzók

1. Oldal

A Genelec AOW312 elnyerte az InAVation Award 2008 leginnovatívabb AV lakótéri hangsugárzója címét, a Play 6020 aktív hangsugárzó rendszere pedig a Sound & Vision magazin a „szerkesztő választása” díját érdemelte ki.


Genelec_ AOW312.jpgInAVation dij.jpgAz InAVation Award 2008 leginnovatívabb AV – pontosabban a leginkább „InAVative” – lakótéri hangsugárzója címét elnyerő AOW3123176 valóban különleges termék. Ez a mindössze 175 mm vastagságú három-utas aktív hangsugárzó ideális választás a nagyméretű (250 köbméternél nagyobb) házi-mozik oldalsó és hátsó surround sugárzójaként, illetve frontsugárzóként a némileg kisebb (140 és 250 köbméter közötti) szobákban, kb. 6 méteres hallgatási távolsághoz a vetítővászon mögötti korlátozott térbe.

A díj értékét növeli, hogy az egyes kategóriák díjazottjait az audiovizuális rendszerekkel foglalkozó regisztrált szakemberek idén 11.000 internetes szavazata alapján választották ki. A díjkiosztásra január 28-án került sor Amszterdamban az ISE kiállítás nyitórendezvényeként.

Sound & Vision dij.jpgA tekintélyes a Sound & Vision magazin számos audiovizuális készüléket tesztel, s közülük választják ki a jobbnak ítélt a „szerkesztő választása” díjazottakat. A címet kiérdemlő Play 6020 hangsugárzó rendszert, öt darab 6020A2818 aktív hangsugárzó és egy 5050A2819 aktív mélysugárzó alkotja. A díjat Ken C. Pohlmann az alábbi szavakkal jelentette be:
Genelec_Play_6020_aktiv_hangsug_rendszer.jpg
„Mielőtt figyelmet szentelnénk ezen hangsugárzóknak, talán át kell állítanunk gondolkodásunkat. Míg a teljesítményerősített mélynyomó ötlete magától értetődőnek, az ugyanilyen szatellit sugárzó ötlete különösnek tűnik. De tökéletesen érthető egy erősítőt dedikálni és annak frekvenciamenetét hozzászabni egy bizonyos hangszóróhoz. Gyakran ez a helyzet a stúdiómonitorok esetén, de még ritkán fordul elő az otthoni modelleknél. A lejátszási pontossággal kapcsolatban is talán meg kell változtatnunk elképzeléseinket. Sok otthoni hangsugárzót azzal dicsérnek, hogy jól szól. Ezzel szemben a professzionális monitorokat a könyörtelen pontosságra tervezik. A Genelec Play 6020 hangsugárzóktól kezdve az otthoni modellek a gyártó legendás professzionális monitor terméksorozatából származnak. Ezen önmagukat erősítő hangsugárzóknak egyenletesebb az átvitele, mint Kansas (Az USA lapos síkságairól ismert állama – Szerkesztő) és híven reprodukálják felvételeinket. Nagyon jó esély van arra is, hogy felvételeink közül sokat Genelec hangsugárzón kevertek. Így Genelec-eken visszajátszva ezeket, egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy azt a keverő hangmérnök szándékainak megfelelően halljuk. Emellett, ha ilyen hangsugárzókat veszünk otthonra, mindig nyithatunk egy felvételi stúdiót.”

Kapcsolódó linkek:

Genelec: új mennyezetbe, falba és falra installálható aktív hangsugárzók
Genelec: új hangsugárzók a legkisebbtől a legnagyobbig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .