Genelec: új mennyezetbe, falba és falra installálható aktív hangsugárzók

1. Oldal

A Genelec aktív hangsugárzóinak választékát olyan termékekkel bővíti, melyeknek a high-end házi-mozik építői veszik hasznát. Az AIC25 mennyezetbe, az AIW25 falba építhető, a kis mélységű AOW312 pedig falra szerelhető.


A Genelec aktív AIC253178 mennyezetbe, és AIW253177 falba építhető hangsugárzói a rejtett belsőépítészeti megoldások számára kínálnak megoldást. Mindkét hangsugárzóhoz tökéletesen illeszkedő, úgynevezett „RAM rackbe” építhető külső végerősítő modul tartozik. A hangsugárzók háza a megszólalási minőség és teljesítmény maximalizálása mellett a könnyű beépítést is szolgálja. Természetesen hozzájuk megfelelő beépítő tartókeretek is kaphatóak.

aiw25.jpgAz AIW253177 szabvány szárazfal-szerkezetbe és meglévő konstrukciókba is könnyedén beépíthető. Ez a hangsugárzó ideálisan használható egy kisebb házi-mozi rendszer front bal-center-jobb elrendezéséhez, vagy egy közepes méretű minőségi házi-mozi hátsó/oldalsó sugárzóiként. A két-utas aktív konstrukció 13 centis mély-hangszóróval, és DCW (Directivity Control Waveguide) hullámterelőben elhelyezkedő 1,9 centis nagyfrekvenciás meghajtóval rendelkezik. A külső végerősítő modul aktív keresztváltót, hangkaraktert módosító beállító elektronikát, és a mély-, magas hangszórókhoz illeszkedő 2x40W teljesítményt tartalmaz. Az AIW253177 frekvencia-átvitele 70 Hz-től 18 kHz-ig (+/-2.5dB) terjed, maximális csúcs hangnyomása 110 dB. A hangsugárzó látható részei festhetőek.
aic25.jpg
Az AIC253178 aktív, mennyezeti hangsugárzó alacsony torzítás mellett is magas hangnyomást állít elő, és diszkréten helyezhető el bármely házi-mozi installációban. A két-utas aktív felépítés 13 centis mély-hangszórót, és 1,9 centis nagyfrekvenciás hangátalakítót tartalmaz. A külső erősítő megegyezik a falba építhető változatéval, a frekvenciamenet és hangnyomás tekintetében is megegyezik azzal. A 284 mm átmérőjű sugárzó keret és rácsa szintén a környezethez illően színezhető.


Genelec_AOW312.jpgAz AOW3123176 szintén aktív, falra szerelhető hangsugárzójával a Genelec egy a könnyű és esztétikus integráció érdekében mindössze 175 mm vastagságú modellben újította meg a tőle elvárt hangminőséget és teljesítményt. A hangsugárzót két funkcióra tervezték: jól szolgálhat oldalsó és hátsó surround sugárzóként nagyméretű (250 köbméternél nagyobb) szobákban, ahol HT3242827 vagy nagyobb hangsugárzók alkotják a frontot, valamint némileg kisebb (140 és 250 köbméter közötti) szobákban, ahol a vetítővászon mögötti tér korlátozott frontsugárzóként alkalmazható. A három-utas aktív hangsugárzó konstrukciót 30,5 centis mélyhangszóró, 13 centis középtartományú hangszóró és 2,5 centis metál dóm tweeter alkotják – ez utóbbi kettőt DCW hullámterelőbe építik. A 7 egység magas rack-be szerelhető külső végerősítő 180W-ot szolgáltat a mélysugárzónak, és 120-120W teljesítményt a közép- és nagyfrekvenciás átalakítóknak. Az AOW3123176 rendkívül széles 37 Hz-től 21 kHz-ig (+/-2.5 dB) terjedő frekvencia-átvitellel rendelkezik, és maximálisan 124 dB hangnyomást képes előállítani.

Kapcsolódó link:

Genelec: új hangsugárzók a legkisebbtől a legnagyobbig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .