Microsoft: az Xbox 360 HD DVD lejátszó ára is csökken az USA-ban

1. Oldal

A HD DVD asztali lejátszók árcsökkenését az Xbox 360 játékkonzolhoz külön kapható HD DVD olvasó egység ára is követi az USA-ban.
Az USA-ban már eddig is számos kiskereskedő kínálta rendkívül kedvező áron az Xbox 360 konzolt HD DVD lejátszásra alkalmassá tevő meghajtó egységet – legutóbb például rövid ideig az Amazon.com-on 79,99 dollárért (kb. 14.600 Ft) kínálták. Mostantól viszont már hivatalosan is 129,99 dollár (kb. 23.600 Ft) a Microsoft által ajánlott fogyasztói ár, ami majd 30%-al kevesebb, mint a korábbi 179,99 dolláros (kb. 32.800 Ft) ajánlott kiskereskedelmi ár.

xbox360_hddvd.jpg
A Xbox 360 HD DVD lejátszóval együtt ezért az összegért a vásárló a King Kong című filmet is megtalálja a dobozban, valamint további öt HD DVD lemezt választhat ki magának egy listáról, melyeket szintén ingyen kap meg. Mivel ez az ár is csak ajánlott, ezért várhatóan az úgynevezett „utcai” ár 100 dollár (kb. 18.200 Ft) körül alakul majd.

Az árcsökkenés teljesen érthető, miután a Toshiba asztali HD DVD alaplejátszója már 150 dollárért (kb. 27.300 Ft) megkapható – ezt az igen nézett amerikai foci csúcsdöntője, a „Super Bowl” idején igen költséges tévéreklámban hirdették is. Kérdés persze, hogy a sokak által már a formátumháború vesztesének elkönyvelt HD DVD készülékek ilyen rendkívül jutányos áron is elkelnek-e. Az asztali HD DVD lejátszók igen jó DVD lejátszóként is megállják a helyüket, de az Xbox 360 HD DVD lejátszó egységet igazán csak annak érdemes megvenni, aki bízik még benne, hogy lesznek hozzá a jövőben is lejátszható filmek. A készülékekhez járó ingyenes HD DVD lemezkollekció „csak hab a tortán”.

Amúgy az Amazon.com-on nemcsak a HD DVD lejátszó készülékek ára igen kedvező, de maguk a filmek is feleláron, 15 dollárért (kb. 2.800 Ft) vehetőek meg.

Európában az Xbox 360 HD DVD lejátszót 150 euro, idehaza 40.000 Ft körül kínálják.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba: Európában is csökken a HD DVD lejátszók ára
Toshiba: HD DVD visszavágás a lejátszók és filmek árleszállításával
Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is
Túl a 750.000-dik Észak-Amerikában eladott HD DVD lejátszón
Microsoft: Xbox 360 nagyobb HDD-vel és HDMI-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .