Genelec élményközpont nyílt Berlinben

A sztereótól a 3D térhangzásig kiváló minőségű lehallgatási környezetet biztosít a Genelec új létesítménye, ahol a márka stúdiómonitorai, AV és Home Audio hangsugárzói hallgathatóak meg.


Az európai és ázsiai „Experience Center” létesítményekhez csatlakozó új berlini élményközpont is a végfelhasználóknak és viszonteladóknak nyújt lehetőséget a Genelec technológiák megismerésére és a márka aktív hangsugárzói széles választékának meghallgatására.

Az Alexanderplatzon, Berlin kreatív negyedének szívében található élményközpont a Genelec és Benjamin Koziczinski építész és stúdiótervező valamint Karlheinz Stegmaier akusztikus tervező közös cége a kost.design szoros együttműködése eredményeként jött létre. A kost.design felelt az egész épület teljes felújításának és akusztikai kialakításának felügyeletéért, melynek eredményeként kiváló minőségű, kifejezetten a Genelec hangsugárzórendszerek köré kialakított lehallgatási terek jöttek létre.

Az élményközpont szívében egy 27 négyzetméteres lehallgatószobába egy Genelec 7.1.4-es 3D térhangrendszert telepítettek The Ones koaxiális pontforrás stúdiómonitorokból, köztük az új 8361A csúcsmodellel bal, center és jobb pozíciókban, a 8341A surround, a 8331A magassági sugárzókként, és egy pár 7370A mélynyomóval, amelyek az alacsony frekvenciás hangokat kezelik. Aztán a Genelec saját GLM szoftverét használták a helyiségben lévő minden egyes monitor konfigurálásához és kalibrálásának finomhangolásához az optimális hangzás érdekében.

A látogatók sztereóban is meghallgathatják az ultra-közeli 8331A-tól a teljes sávszélességű 8361A-ból és az azt kiegészítő W371A adaptív mélynyomóból álló rendszerig a teljes The Ones monitorcsaládot, megmutatva, hogy az miként nyújt kompromisszumok nélküli pontosságú lehallgatást a legkülönbözőbb méretű helyiségben, hallgatási távolságokhoz és hangnyomásszint-igényekhez. A lehallgatószoba igény szerint más Genelec modellek meghallgathatását is lehetővé teszi, és az ottani rendszer a lejátszási formátumok széles skáláját támogatja, köztük van Pro Tools zenei stúdiószoftver, Blu-ray lejátszó, Apple TV médiadoboz, Netflix és más  nagyobb streaming szolgáltatók, mint a Spotify és a Tidal.

Az élményközpont más terei a Genelec Home Audio és AV modelljeinek bemutatására szolgálnak. Van köztük egy az 5.1-es konferenciatermi rendszer, amely speciális RAL színezésű 4030C installációs hangsugárzókra épül, egy AIW25 falba építhető hangsugárzókat alkalmazó konyhatér, valamint az irodai és fürdőszoba terek különféle 8300 sorozatú kéti-utasokos aktív hangszórókkal felszerelve.

A berlini Genelec élményközpont hivatalosan október 1-jén nyitott, és aki többet szeretne tudni vagy időpontot szeretne foglalni egy bemutatóra, az alábbi email címen léphet kapcsolatba a központtal: berlin.showroom@genelec.com

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .