Google Cast: ez a tartalom-streaming régi-új elnevezése

A beépített, vagyis „Chromecast built-in” helyébe lépő „Google Cast” jelzést kell keresni a funkcióhoz új TV, hangsugárzó és más eszköz vásárlásakor.


Több mint 10 éve az első Google Chromecast megjelenésekor tették elérhetővé a programozók számára a Google Cast elnevezésű rendszerfejlesztő csomagot (SDK-t). Ez írta le a technológiát, ami lehetővé teszi, hogy az ugyanarra a helyi Wi-Fi hálózatra csatlakozó okostelefon, táblagép vagy számítógép alkalmazásán éppen élvezett kép- és hangtartalom bitfolyamát egy gombnyomásra át lehessen adni egy másik képet megjelenítő és/vagy hangot megszólaltató eszköznek – tipikusan egy nagy képernyős TV-nek. Vagyis akkor ez volt a tartalom-streaming átadás elnevezése.

Google Cast 2024

A Google 2016 végén a funkció új elnevezése „Chromecast built-in” (beépített Chromecast) lett, arra utalva mintha a lenti baloldali logóval jelzett TV-be, hangsugárzóba, AV erősítőbe és egyéb eszközökbe be lenne építve a Chromecast.

Chromecsat built-in_Google Cast

Májusban aztán a Google éves fejlesztői konferenciája, az I/O 2024 után újra Google Cast lett a funkció elnevezése. A Google Cast elnevezés az Android.com weboldalán is megjelent.

A Google valószínűleg azért döntött a visszanevezés mellett, hogy ne lehessen összekeverni a beépített Chromecast funkciót és a tényleges Chromecast hardvert.

A továbbiakban tehát a „Google Cast” lesz az eddigi beépített Chromecast funkció, míg a hardvereszközre utal „Chromecast Google TV”-vel, mely utóbbi egy az Android TV operációsrendszeren megjelenő felhasználói felület. A funkció Android TV és Google TV készülékeken egyaránt működik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .