LG: webOS 6.0 a 2021-es okos TV-k áttervezett platformja

A 2021-es LG TV-k webOS 6.0 operációs rendszere áttervezett nyitóképernyője már nemcsak az alsó sávot foglalja el és új lesz a távirányító is.


Az először 2014-ben bevezetett LG webOS Smart TV platformján eddig a képernyő alsó sávjában lehetett karusszelként pörgetni az alkalmazások és menüelérések ikonjait. Ez 2021-ben az LG által a webOS eddigi legfontosabb 6.0 verziójú frissítésével megváltozik.

A megjelent sajtóközleményben Park Hyoung-sei, az LG Home Entertainment Company elnöke azt nyilatkozza: „Felhasználóbarát nyílt TV platformunk legújabb verziója, a webOS 6.0 jelenti a legjelentősebb frissítést azóta, hogy 2014-ben először bevezettük a webOS-t. A webOS új kiadásával az LG demonstrálja elkötelezettségét, hogy olyan szolgáltatásokat, termékeket és technológiákat kínáljon, melyek megfelelnek értékes ügyfeleink igényeinek és kívánalmainak.”

Az LG webOS 6.0 a teljes képet elfoglaló nyitóképernyőjét „New Home” (Új otthon) elnevezéssel illetik. Itt találhatóak az alkalmazások, az ajánlott tartalmak, a widgeteket (például az időjárásról), valamint a szponzorált tartalmak (lásd a fenti képen).

A webOS 6.0 az LG 2021-es OLED, QNED Mini LED, NanoCell és UHD LCD TV-ire kerül fel. Azt nem tudni, hogy a korábbi TV-k kapnak-e frissítést a webOS 6.0-re, de a múltban erre még nem volt példa.

„A webOS-t ismerő felhasználók azonnal észreveszik a vonzóan frissített nyitóképernyőt, amit a jobb használhatóság és a változó tartalomfogyasztási szokások nézői igényeinek megfelelően alakítottak át. A New Home képernyő gyorsabb hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz, és egyszerűsíti a tartalomkeresést a felhasználó preferenciáin és nézési előzményein alapuló ajánlásokkal. Minden teljes képernyőn jelenik meg, hogy egy pillanat alatt át lehessen tekinteni a preferált tartalmat és a kapcsolódó információkat. A New Home a beállítások és a teljesebb webOS ökoszisztéma központjaként működik”- áll a közleményben.

Az új platform mellé az LG újratervezett Magic Remote távirányítót kínál beépített mikrofonnal az „új hangparancsokhoz a Google Assistant és az Amazon Alexa számára egyaránt”. A távvezérlő külön Netflix, Amazon Prime Video és Disney+ gombokkal rendelkezik a megfelelő applikáció közvetlen eléréséhez.

A „Magic Tap” funkció NFC használatával teszi lehetővé az ezzel kompatibilis okostelefonok képernyőmegosztását. A Magic Link helyébe lépő „Magic Explorer” funkció „informatív tartalmat szolgáltat a képernyőn megjelentekről, hogy a nézők többet tudhassanak meg a nézett filmekben és műsorokban szereplő színészekről, helyszínekről és egyéb érdekességekről”.

A „Next Picks” funkció új tartalmat ajánl a felhasználó preferenciái alapján. Ez a streaming alkalmazások mellett a csatlakoztatott műsorvevő dobozokkal is működik az LG szerint.

Az LG webOS 6.0 platformot kínáló legújabb TV-k a CES 2021 alkalmával mutatkoznak be.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “LG: webOS 6.0 a 2021-es okos TV-k áttervezett platformja” bejegyzéshez

  1. 5. éve van LG 60UH8507 3D UHD webOS 3.0 SMART HDR Super LED TV-m Nagyon jó a webOS, mégis a legközelebbi TV-m android lesz. Az öcsémnek is webOS van. Tegnap egy PDF formátumot akart megnyitni és nem támogatja. Más hasonlókat se.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .