NVIDIA SHIELD: megújuló médiaeszközök gyorsabb processzorral

Még ebben a hónapban megjelenik a megújuló NVIDIA SHIELD TV Pro médiadoboz és a kompakt SHIELD TV „cső” melyek 25%-kal gyorsabb Tegra X1+ chipet, Dolby Vision és Dolby Atmos támogatást, Android TV platformot kínálnak és egy új távirányítót.


Az október végétől kapható két új médiaeszköz rövid ideig megjelent az Amazon és a Newegg weboldalain, s így többé-kevésbé már minden tudható róluk.

Az új NVIDIA SHIELD TV Pro médiadoboz Tegra X1+ processzora akár 25%-kal is gyorsabb lehet, mint a méretileg már megújult, de több mint 4 éves streaming box Tegra X1 chipje. Az új eszköz a 4K felbontást és a HDR10 mellett a Dolby Vision nagy dinamikaformátumú formátumot valamint a Dolby Atmos hangsávokat is támogatja. A beépített tároló csak 16 GB, de ez a két USB 3.0 port egyikén át bővíthető.

Egy új, olcsóbb, 16,5 cm hosszú cső alakú NVIDIA SHIELD TV is megjelenik a kínálatban, mely szinte ugyanazt tudja, mint a Pro változat csak kisebb a tárhelye (8 GB) és USB port helyett egy microSD kártyahely szolgál bővítésre.

Megújul a távirányító is mozgás-aktivált megvilágítású gombokkal és a TV vezérlését is biztosítva. További gombok a hangerőt szabályozzák, be- illetve kikapcsolják az eszközt, a menüt illetve a lejátszási funkciókat kezelik. Külön gombja szolgál a Netflix alkalmazás elindítására, beépített mikrofonja pedig a Google Assistant beszédhangvezérlést szolgálja. Az új távirányító szabványos elemekkel működik.

A cég szerint az Amazon Prime Video, a Netflix és a Vudu tartalmai kapnak 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos és Dolby Digital Plus támogatást. Európában az Amazon Prime Video a Dolby Vision helyett a HDR10+ formátumot használja.

Az elődökhöz hasonlóan az új médiaeszközökön is a Google Android TV operációs rendszere fut, feltehetően az Anrdoid 9 Pie verzió. Ez streaming alkalmazásokhoz, játékokhoz nyújt hozzáférését a Google Play áruházból és része a beépített Chromecast. Az eddigiek alapján várható, hogy cég folyamatos Android frissítéseket nyújt majd a jövőben is.

Az NVIDIA saját Geforce NOW felhőalapú játékszolgáltatása mellett állítólag az új SHIELD TV eszközök az elsők között támogatja majd a november 19-én induló Google Stadia streaming játékszolgáltatást.

Az olcsóbb NVIDIA SHIELD TV „cső” 150 dollárnak (kb. 45.000 Ft) míg a NVIDIA SHIELD TV Pro 200 dollárnak (kb. 60.000 Ft) megfelelő áron szerepelt a kanadai Amazon oldalán, ahol október 28-át jelölték meg a szállítás kezdetének.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .