Google Chromecast HD: az új médiaeszköz Android 12-vel

Állítólag még idén októberben bemutatásra kerül a kedvezőbb áru, de már Android 12-re épülő és az AV1 dekódolást is támogató Google Chromecast HD.


A Google október 6-ra tervezett termékbemutató eseményén talán már ott lesz a korábban „Boreal” kódnéven emlegetett Google TV-s Chromecast eszköz, aminek hivatalos neve még nem ismert, de több jel is arra mutat, hogy az Chromecast HD lesz.

Google Chromecast HD

A fejlesztő Kuba Wojciechowski Twitter bejegyzésében azt állítja, hogy megszerezte az új Google Chromecast HD eszköz teljes szoftverét: „Az általam megszerzett (szoftver) konstrukció júliusból származik, és nagy valószínűséggel megegyezik azzal, amely a készülékre előre lesz telepítve. Ez az Android 12-re épül a Google TV-vel” írja Kuba Wojciechowski, aki megerősíti a „Chromecast HD” termékelnevezést.

A TV-s eszközökre már kész Android 12 dinamikus képfrissítési frekvenciaváltást és más új funkciókat is kínál.

Az információkból az is megállapítható, hogy az eszközben egy az AV1 videodekódolást is támogató Amlogic S805X2 SoC működik, amihez 1,5 GB RAM, WiFi 5 és Bluetooth 5.2 társul. Mindez megfelel az olcsóbb 1080p/60Hz képminőségű készülékkel kapcsolatos korábbi pletykáknak. Úgy tűnik, hogy távirányító változatlan marad.

A jelenlegi Google TV-s Chromecast (Chromecast with Google TV) támogatja a 4K-t, de 2020-as megjelenése óta még mindig Android 10 fut rajta, és nem támogatja az AV1-et, pedig azt az Android TV, a YouTube, a Netflix nem nélkülözheti és 2021 áprilisa óta minden újonnan piacra dobott Android TV eszköznek támogatnia kell.

A Chromecast frissített 4K-s verziójáról egyelőre nincs hír.

A WinFuture riportja szerint is rövidesen forgalomba kerülő olcsóbb Chromecast ára Európában 39,99 € (kb. 16.000 Ft) lesz, míg a jelenlegi 4K verzió 69,99 €-ba (kb. 28.000 Ft) kerül.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .