Hajlékony OLED TV-k mutatkoznak be a CES 2014-en?

1. Oldal

A Korea Times szerint a Samsung és az LG januárban Las Vegasban a CES 2014 kiállításon tervezi bemutatni azokat a hajlékony OLED TV prototípusokat, amelyek görbülete távirányítóval lenne vezérelhető.

Először a tavalyi CES 2013 kiállításon láthatta a nagyközönség a Samsung és az LG ívben hajlított OLED TV-it, amelyek ma már megvásárolhatóak. A Korea Times beszámolója szerint a jövő januári CES 2014-en pedig a két koreai óriás hajlékony OLED TV prototípusokat mutat be.

LG_196_centis_Ultra_HD_OLED_TV.jpg
A cikk iparági pozíciót betöltő és az ügyet ismerő forrása szerint, a Samsung hajlékony OLED TV-jének „hatalmas” műanyag hordozón alapuló képernyőjét távirányítóval vezérelve a felhasználó döntheti el, hogy az teljesen sík legyen a normál használat során, vagy ívben görbüljön meg például videojátékot játszva.

A forrás ugyanakkor hozzáteszi: „A Samsung kulcsfontosságú helyi alkatrészellátó partnerei, köztük nyilván a Samsung Display már folyamatosan szállítják a szükséges alkatrészeket. Azt még nem tudom, hogy a prototípus látható lesz-e a Samsung standján vagy csak a fontosabb ügyfelek zárt találkozóin”.

Az LG egy meg nem nevezett tisztségviselője szerint cége is valami hasonlóra készül, és azt mondja: „Az LG új TV (üzletág) vezetője első alkalommal találkozik majd elnökként az ügyfelekkel, riporterekkel és valami újjal áll elő. Mi is leleplezünk egy távhajlítható OLED TV-t, ami ezelőtt még nem volt látható”.

A riport azzal zárul, hogy a technológia „közelében sincs a tömegtermelésnek”, és az „jelenleg két lépéssel a fősodorba tartozó TV technológia előtt jár”. A Samsung és az LG okostelefonokban már alkalmaz hajlékony OLED kijelzőket.

Kapcsolódó linkek:

Kész az olcsóbb OLED TV képernyőket gyártó berendezés
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
Európában is kaphatóak az első hajlított OLED TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .