Harman Kardon AVR 340: új AV vevőerősítő több tudással és funkcionalitással

1. Oldal

iPod csatlakoztatás, EzSet/EQ automatikus rendszerbeállítás és szobai hangzáskiegyenlítés a legfontosabb jellemzői az új AVR 3402991-nek.
A Harman Kardon új 7.1 csatornás AV vevőerősítője az AVR 3402991 gazdagon tartalmaz high-end jellemzőket és technológiákat, de ez ebben az árkategóriában már elvárás.

A gyártóra jellemzően nem számmágiával igyekszik elkápráztatni a vásárlókat, hanem erősítői korrektül specifikált nagyáramú, rendkívül nagy sávszélességű végfokozataival. Az összes csatorna terhelése melletti teljesítmény 7 x 55 Watt (8Ω, 20Hz – 20kHz, <0.07% THD), az áramterhelhetőség ±35 Amper. A hangminőség garanciája a 24 bit/192 kHz-es audió D/A konverterek és a Cirrus 32-bites DSP-je.

AVR340_600px.jpg
TheBridge.jpgAz AVR 3402991 legfontosabb funkcionális újdonsága az iPod interfész. Az Apple lejátszóját a Harman KardonThe Bridge” elnevezésű dokkoló állomásába helyezve a rajta lévő zenék lejátszhatóvá válnak a házi-mozi hangrendszerén. Ráadásul az iPod a vevőerősítő távirányítójával működtethető, menüje megjeleníthető az erősítő kijelzőjén és a hozzá csatlakozó TV-n vagy más képmegjelenítőn. Az iPod és a vevőerősítő közötti audió és vezérlési összeköttetést egy kábel biztosítja, ami a lejátszó telepének töltési funkcióját is ellátó dokkoló állomáshoz tartozik. A „The Bridge”, a dokkolt iPod és a távirányító egy a Harman Kardon által kifejlesztett, a vevőerősítőben található szoftverrel működik együtt.

Az AVR 6352732, AVR 4352731 modellekben már működő EzSet/EQ automatikus rendszerbeállítás és szobai hangzáskiegyenlítés beépül az AVR 3402991-be is. A rendszer pontosan beállítja a hangsugárzókat azok tudásának, a szoba méretének és más az akusztikai viszonyokat érintő tényezőknek megfelelően. E mellett persze a kézileg történő beállítás teljes lehetőségét is biztosított mindazoknak, akik egyedileg akarják finomítani rendszerüket. A „Quadruple” mélyhang-menedzsment a négy főbb hangsugárzó-csoporthoz más-más keresztváltás beállítását teszi lehetővé.

Az új vevőerősítő az S-Video és kompozit videocsatlakozók mellett HDTV kompatibilis sávszélességű komponens videojel bementekkel és kimenettel is rendelkezik. Az összes S-Video és kompozit videoforrást képes felkonvertálni a komponens videokimenetre, s így egy videokábel készlettel csatlakoztatható a megfelelő bemenettel rendelkező TV-vel vagy képmegjelenítővel. Nagyon hasznos funkcióként az erősítő érzékeli, hogy az audiojel forrása digitális vagy analóg, és automatikusan ennek felelően konfigurálja önmagát. A digitális videoforrások, külső processzorok vagy képmegjelenítők esetleges késleltetését kompenzálandó, és így a kép és hang szinkronjának megteremtéshez lehetőség van az audiojel késleltetésére.

Az AVR 3402991 többzónás lehetőségei és a csomaghoz mellékelt Zone II távirányító lehetővé teszi, hogy a fő házi-mozitól független forrást lehessen hallgatni egy másik helyiségben. A hátsó surround csatornák végerősítőinek erre való kijelölésével minden további berendezés nélkül megtehető ez. A hátlapi A-BUS csatlakozó és egy ehhez kapcsolódó CAT5-ös kábeles összeköttetés segítségével a másik szobában elhelyezett opcionális modullal hajthatóak meg az ott elhelyezett hangsugárzók, s ezek hangereje valamint a műsorforrások teljes kontrollja is megvalósítható. A célra az erősítő „multiroom” kimenete is felhasználható egy külső erősítővel.

Az új vevőerősítő kisebb teljesítményű, ugyancsak új testvérmodelljei közül az AVR 2402990-ből hiányoznak a többzónás lehetőségek, a videojel konvertálás, és csak az egyszerűbb EzSet+ automatikus rendszerbeállítás működik benne, a 6.1 csatornás AVR 1402989-ben pedig még ez sem és szinkron hangkésleltetésre sincs mód.

Kapcsolódó link:

Harman Kardon AV vevőerősítők megújult technikával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .