Harman Kardon: új 2009-es középkategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

A Harman Kardon a szeptemberi IFA 2009 kiállításon bemutatott új középkategóriás AV vevőerősítői az AVR 360 és AVR 460 rövidesen már kaphatóak.
A Harman Kardon új középkategóriás AV vevőerősítői a Cirrus Logic korszerű 32-bites DSP jelfeldolgozó processzorát használva éppúgy alkalmasak a Dolby surround hangformátumok, köztük a Dolby Digital Plus és a Dolby TrueHD dekódolására, mint a DTS hangformátumokéra (DTS-HD, DTS-HD Master Audio, DTS-ES 6.1 Discrete és Matrix, DTS Neo:6, DTS 96/24). Mindkét modell képes a Dolby Pro Logic IIx és a Harman saját, szabadalmaztatott „Logic 7” Movie, Music és Game módú emulált öt vagy hétcsatornás térhangzás tetszőleges sztereo jelből való előállítására.

avr-360.jpg
Az AVR 360 és az AVR 460 modellekben is működik a különböző források vagy rádiócsatornák hangerejét automatikusan kiegyenlítő „Dolby Volume” technológia.

Az erősítők „EzSet/EQ” mérőmikrofonos automatikus hangsugárzó kalibráló és frekvenciakarakterisztikát korrigáló rendszer optimális hangminőséget igyekszik beállítani az adott hallgatási környezetben. A mélyhang menedzsment keresztváltási frekvenciái a szokásos módon külön-külön állíthatóak be a front bal/jobb, az oldalsó és hátsó surround bal/jobb csatornapárokban, valamint a center csatornában.

Mindkét erősítőben Faroudja DCDi Cinema videoprocesszor segítségével alakítható át az összes bemeneti videojel a HDMI kimeneten megjelenő1080p formátumra.

Az új erősítőknek négy 1.3-as verziójú HDMI bemenete van, amelyek támogatják az „x.v.Color” színtérleírású és a 48-bites Deep Colour” színmélységű jelek átvitelét is. A csatlakozás jelismétlő funkciója nagyobb kábelhosszon is lehetővé teszi a digitális jeltovábbítást. Az iPod/iPhone bejátszásra és vezérlésre mindkét új modellhez csatlakoztatható a gyártó „The Bridge III” külső dokkoló állomása. Az AVR 460-nak már 7.1 csatornás előerősítő kimenete is van.

Az AVR 360-nak a „Multiroom” audiokimenete, az AVR 460-nak pedig „A-BUS” csatlakozója is van, ami lehetővé teszi, hogy CAT-5-ös kábelen át másik szobákban elhelyezett, a buszrendszerrel kompatibilis eszközhöz (ABH 4000 vagy ABH 4) csatlakoztasson. Az utóbbi modellhez külön 2. zóna távvezérlőt is mellékelnek.

A két új erősítő végfokozatai a Harman Kardon megszokott hangminőségét biztosítják. Az összes csatornát egyidejűleg meghajtva az AVR 360 7x55W, az AVR 460 7x60W (8Ω, 20Hz – 20kHz, THD <0,07%) teljesítményt szolgáltatnak a nagyáramú (+/-35 Amper) és nagy sávszélességű (10Hz – 100kHz) végerősítők, amelyek közül a hátsó surround csatornák a 2. zóna erősítésére is konfigurálhatóak.

Az AVR 360 és az AVR 460 feltehetően idehaza is kapható lesz már októbertől, de a pontos árak még ismeretlenek.

Kapcsolódó link:

Harman Kardon: új 2009-es AV vevőerősítő csúcsmodellek
A Harman Kardon is bemutatja első Blu-ray lejátszóját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .