HBO Max és Discovery+: a jövőben egy streaming szolgáltatásban (Frissítve)

A Warner Bros. Discovery megerősítette, hogy az HBO Max és a Discovery+ streaming szolgáltatások egyesülnek, Amerikában 2023-tól másutt 2024-től.


Frissítés:

A 2022 áprilisában a WarnerMedia és a Discovery egyesülésével létrejött Warner Bros. Discovery újra megerősítette az HBO Max és a Discovery+ egyetlen platformba való összevonásának tervét, amely szerintük „mindkettőből a legjobbat” tartalmazza majd. Tervek szerint az USA-ban 2023 nyarán indul az új streaming szolgáltatás, ami aztán 2024 elején Európában és várhatóan idehaza is a nálunk március 8-tól elérhető HBO Max helyébe lép.

HBO Max_Discovery Plus_termékmegjelenés 

Az indulás előtt a Warner Bros. Discovery költségcsökkentő lépésként leállította a Batgirl, a Wonder Twins és a Scoob: Holiday Haunt produkciókat, amelyek így se a mozikban se a streaming szolgáltatásban nem jelennek meg – pedig a Batgirl, amire 90 millió dollárt költöttek már majdnem kész volt. Ezek mellett az HBO Max néhány saját eredeti produkciója is visszavonásra kerül.

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav, aki korábban a Discovery valóság- és sportmárkává válásáért volt felelős megerősítette, hogy az új, összevont streaming szolgáltatás a Discovery+ infrastruktúrájára épül majd. Zaslav érvelése szerint: „Az HBO Max versenyképes funkciókészlettel rendelkezik, de voltak teljesítmény- és ügyfélproblémái”. Ez az jelentheti, hogy az HBO Max előfizetőknek jelentős változásokra kell felkészülniük.

A Warner Bros. Discovery a jövőben a moziforgalmazás érdekeinek megfelelő megjeleni stratégiát követ majd. Zaslav nyilatkozata szerint: „Teljesen elfogadjuk a filmszínházi (érdekeket). Másként látjuk a közvetlen (azonnali) streaming filmmegjelenés tapasztalatait, és tettünk néhány agresszív lépést a korábbi stratégia helyesbítésére.” Eszerint az HBO Max többé nem teszi egyszerre elérhetővé az új filmeket mozikban és az interneten. Sőt az sem köbevésett, hogy a szokványos 45 napos exkluzív „moziablak” letelte után egy Warner Bros. film automatikusan felkerül a streaming szolgáltatásra. Tom Nielsen, az HBO Max sajtófőnöke nyilatkozata szerint: „Tovább próbálgatva, hogy mikor kínáljuk a Warner Bros. filmjeit az HBO Max-on, és kiegyensúlyozva az igényt, hogy a filmek a lehető legnagyobb nyilvánosságot kapják a mozikban. A továbbiakban a 45 napos szabály helyett rugalmasabbak leszünk és mozifilmjeink streaming premierjének dátumát körülbelül hét nappal azelőtt erősítjük meg, hogy megjelennének az HBO Max-on”.

Az új streaming szolgáltatás nevét és előfizetői díjait a cég egyelőre nem közölte.

2022. március 17.:

A 2018-ban a Time Warner AT&T általi felvásárlásával jött létre a WarnerMedia, 2020-ban pedig az AT&T birtokába került a Discovery is. Már akkor bejelentették, hogy a két céget Warner Bros. Discovery néven összeolvasztják.

A Variety beszámolója szerint a következő hónapban a Discovery és a WarnerMedia egyesülése lezárul. Ezt Gunnar Wiedenfels, a Discovery pénzügyi igazgatója, aki egyben az újonnan létrejött Warner Bros. Discovery pénzügyi igazgatója is lesz, a Deutsche Bank 30. éves média-, internet- és távközlési konferenciáján mondta el. Az a terv is megerősítést nyert, hogy az idehaza március 8-tól elérhető HBO Max valamint a Vodafone és a Discovery tavaly januári megállapodása ellenére Magyarországon még nem elérhető Discovery+ távlatilag egyetlen streaming szolgáltatásba lesznek egyesítve.

HBO Max_Discovery Plus

Eleinte valamilyen csomag biztosít majd elérést a két önálló szolgáltatás applikációihoz, majd később a két platformot egy streaming szolgáltatás alkalmazásává alakítják. Az még nem világos, hogy az egyesítés minden régióban egyszerre történik-e majd meg.

Wiedenfels elmondása szerint „A kombinációnak, amit csinálunk nem is lehetne több értelme. Van az HBO Max, egy prémium minőségű, férfiasabb pozícionálással, a Discovery oldalán pedig megvan a női pozícionálás. Ott a napi elkötelezettség, amit az emberek a Discovery tartalmaival kapcsolatban élveznek, szemben az HBO Max tartalmának eseményközpontú jellegével. Ha mindezt egybevesszük, nincs kétségem afelől, hogy az egyik legteljesebbet, egyfajta négynegyedből álló, idős-fiatal-férfi-női terméket hozzuk létre. És nagyon izgatott vagyok emiatt. Alig várom, hogy lássam az első összesített, közvetlenül a fogyasztóknak szóló mérőszámokat, mert elméletileg az HBO Max akvizíciós ereje a Discovery-tartalmak megtartási erejével kombinálva szerintem egy kirobbanó DTC (közvetlenül fogyasztóknak szóló) terméket fog eredményezni, és ez minden bizonnyal nagyon egészséges bevételnövekedést fog eredményezni az elkövetkező években.”

Az új cég neve tehát Warner Bros. Discovery, de az egyesített kombinált streaming szolgáltatás nevét csak találgatni lehet. Esetleg HBO DiscoMax?

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .