HDR10+: egyre több minősített készülék és partner

A Samsung idei Prémium UHD és QLED TV-i már HDR10+ minősítésűek, a Panasonic számos idei TV-je pedig egy most megjelent új firmware-rel kapja meg a formátumtámogatást.


A nemrég elindult minősítési program eredményeként egyre több együttműködő partner csatlakozik a HDR10+ technológiát és formátumot alkalmazók táborához. A médiaipar vállalataival is együttműködő HDR10+ Technologies, LLC licencprogramjára már 80 cég jelentkezett. A technológiát alkalmazók aktuális listája itt elérhető.

A Panasonic tegnap tette közzé azt a számos 2018-as TV-t érintő új firmware-t, mellyel a 4K modellek többsége HDR10+ minősítésűvé válik, lehetővé téve az ilyen formátumú tartalmak megjelenítését. Az új 3.061 verzió közvetlen online frissítésként és USB tárolóra letölthető formában már elérhető a márka támogatói oldalán. A cég azt is bejelentette, hogy az FX700 és a feletti szériájú 2018-as LCD TV-k  és OLED TV-k már megkapták a HDR10+ minősítést. Ez azt jelenti, hogy külső meghatalmazott vizsgálóközpont tesztje alapján megfelelnek a a Twentieth Century Fox együttműködésével meghatározott legmagasabb hollywoodi minőségi normáknak is.

A Samsung Electronics azonkívül, hogy szintén deklarálta 2018-as Prémium UHD és QLED televíziói HDR10+ minősítését, globális partneri megállapodásokkal és tartalomfejlesztéssel is bővíti az általa kifejlesztett és a Dolby Vision alternatívájának szánt formátumhoz kapcsolódó ökoszisztémát.

Az IFA 2018 kiállítás elé időzített sajtóbejelentés szerint a TP Vision által fejlesztett és gyártott Philips 4K TV-k jövőre kapják meg a HDR10+ minősítést. A chipgyártó V-Silicon (korábban Sigma Design) pedig egy a formátumot bemutató demóval készül az IFA kiállításra, mely a vállalat standján lesz megtekinthető.

A Warner Bros. stúdió HDR10+ formátumú filmjei már idén elérhetőek lesznek. A Samsung és a Twentieth Century Fox az engedélyeztetési folyamat egységesítésével igyekszik megkönnyíteni a tartalomgyártóknak, hogy minősíthessék saját filmjeiket, a stúdió maga pedig várhatóan a következő hetekben jelenti be a formátumnak megfelelő filmjei listáját. Az is majd csak akkor derül ki, hogy ezek közül mi lesz Ultra HD Blu-ray lemezen és/vagy online elérhető.

A népszerű streaming szolgáltató, a Rakuten TV azt tervezi, hogy a Samsung együttműködésével prémium HDR10+ tartalmakat tesz elérhetővé európai felhasználók számára.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .