IFA 2018: várható látnivalók az idei kiállításon

Augusztus 31-én nyílik a berlini IFA, Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai kiállítása, amin új projektorok, TV-k és óriásképernyők lesznek láthatóak, és az, hogy egyre több a nagy dinamikatartományú tartalom és a beszédhangvezérelt készülék.


Az IFA 2018 kiállításon feltehetően ott lesznek az idehaza is rövidesen kapható újszerű formatervű LG „CineBeam Laser 4K” HU80KG/HU80KS lézerprojektorok, valamint a Sony megújuló 4K SXRD házi-mozi projektorai, amelyeket ezen alkalommal mutat be a márka.

A berlini kiállításon megint számos új és kevésbé új TV-t, sőt egy teljesen új képernyő-technológiát láthatnak a látogatók.

Az IFA alkalmával mutatja be a Philips új OLED903 csúcstévéjét, és a Sony az új MASTER szériájú AF9 OLED és ZF9 LCD TV-ket. Minden bizonnyal ott lesznek Berlinben az LG OLED TV-i és SUPER UHD TV-i, a Panasonic új OLED TV-i, a Samsung idei QLED TV-i (köztük az új Q8 TV széria is) valamint az európai piacon is feljövőben lévő kínai tévégyártók (TCL, Hisense) termékei is. Az is lehetséges, hogy a felsorolt márkák további új modelleket is bemutatnak az év végi ünnepi vásárlási szezonra készülve.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy milyen 8K TV bejelentések várhatóak az IFA 2018-on. A Samsung már el is helyezte Berlinben a fenti képen látható óriási hirdetési installációt, rajta a „QLED 8K – Prepare to be amazed at IFA”, azaz „QLED 8K – Készülj a meglepetésre az IFA-n”. Az LG pedig már be is jelentette, hogy Berlinben bemutatja hamarosan tömeggyártásba kerülő 8K OLED TV-jét.

Az IFA 2018 talán leglátványosabb kiállítási darabjai azok a microLED (vagy mikro LED) képernyők lesznek, melyek közül a Samsung The Wall luxusverziója jövőre már kapható, az LG prototípusa pedig állítólag 445 cm (175 hüvelyk) képméretű lesz.

A kiállításon bemutatásra kerülő prémium TV-k bizonyosan mind támogatják a nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést és valószínűleg ilyen tartalmakat mutatnak majd be rajtuk. Lesz néhány Dolby Vision bemutató, a Samsung, a Panasonic és partnerei viszont HDR10+ formátumú tartalmakkal fog demonstrálni. Nem lenne meglepő a HLG (Hybrid Log Gamma) formátumú kísérleti műsortartalom megjelenése sem néhány LG képernyőn.

A legújabb trend a beszédhangvezérlés, vagyis az Amazon Alexa és/vagy a Google Assistant esetleg a Samsung Bixby hangasszisztens, amivel számos idei házi-mozi készülék – TV, AV vevőerősítő és hangprojektor – bizonyos funkciói irányítható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .