HDR10+ Gaming: Samsung TV-k és Nvidia GPU-k támogatásával

A HDR10+ Gaming szabványt bizonyos 2022-es Samsung TV-k és monitorok valamint az NVIDIA GeForce RTX 30/20 és GTX 16 szériájú GPU-k támogatják majd elsőként.


A Dolby Vision játékok alternatívájának szánt HDR10+ Gaming technológiai kiterjesztést a Samsung kifejezetten a helyi (konzolos vagy PC/GPU-s) illetve streaming játékhoz dolgozta ki. A CES 2022 előtt a Samsung bejelentette, hogy egyes 2022-es 4K és 8K TV-i (a QB70A és a feletti szériák) valamint bizonyos játékmonitorai már támogatják majd a HDR10+ Gaming formátumot.

Samsung HDR10+ Gaming

Az akár 120 Hz-es változó képfrissítési gyakoriságot (VRR), automatizált HDR kalibrálást és alacsony késleltetésű forrásoldali árnyalati-leképzést biztosító HDR10+ Gaming egyelőre tehát csak a jövőre megjelenő felsőkategóriás Samsung TV-kben és monitorokban lesz támogatott. Arról a cég még nem nyilatkozott, hogy 2021-es vagy 2020-as készülékei kezelik-e majd szabványt egy későbbi firmware-frissítéssel.

A bejelentés azt is megerősíti, hogy az NVIDIA GeForce RTX 30-as, RTX 20-as és GTX 16-os szériájú GPU-k is támogatják majd a HDR10+ Gaming szabványt. Az ehhez szükséges illesztőprogram-frissítéseket valamikor 2022-ben tervezik megjelentetni.

Az NVIDIA tehát partner a HDR10+ Gaming bevezetésben, de arra nem számíthatunk, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S is támogatni fogják azt. A Sony a kezdetek óta ellenáll a HDR10+ formátumnak, a Microsoft pedig letette voksát a konkurens formátum mellett azzal, hogy az Xbox Series X/S konzolokon már működik a Dolby Vision játék.

Az első a HDR10+ Gaming előnyeit kihasználó játékok között lesz a Saber Interactive Redout 2 és Pinball FX, valamint a Game Mechanic Studios Happy Trails és Kidnapped Princess.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .