Xbox Series X/S: működik a Dolby Vision játék

Elindult az Xbox Series X/S konzolokon a Dolby Vision HDR képminőségű játék, amihez több mint 100 cím lesz elérhető.


Miután kiderült, hogy két évig kizárólag az Xbox Series X/S konzolokon lesz Dolby Atmos és Dolby Vision, és a várható bevezetés előtt már el is kezdték teszteltetni a Dolby Vision HDR játékokat, tegnap hivatalosan is bejelentésre került, hogy már támogatott a Dolby Vision játék az Xbox Series X/S konzolokon.

Xbox Series X-S Dolby

Katie Slattery, vezető programmenedzser bejelentése szerint: „Több mint 100 a Series X|S-re optimalizált újgenerációs HDR cím van, ami Dolby Vision formátumot kínál, és a jövőben még több olyan játékkal találkozhatunk majd, mint a Dolby Vision előnyeit teljes kihasználó Halo Infinite.”

A már most elérhető Dolby Vision játékok: Ori and the Will of the Wisps, Call of Duty Black Ops Cold War, DiRT 5, Psychonauts 2, F1 2021, a Marvel Guardians of the Galaxy, a Microsoft Flight Simulator, Gears 5, Borderlands 3, Immortals Fenyx Rising, Metro Exodus, és The Division 2. A Dolby Vision előnyeit teljes kihasználó Halo Infinite 2021 decemberében jelenik meg.

Az Xbox Series X/S konzolokon a Dolby Vision kompatibilis az olyan újgenerációs játékfunkciókkal, mint a 120 képkocka/sec, a változó képfrissítési gyakoriság (VRR), a virtuális 3D környezetbeli fényút modellezés (raytracing) és az automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM) kapcsolás. A konzolok már eddig is támogatták az alap HDR10 formátumot, s vele a kibővített fényesség- és színtartományt. Az Xbox One, Xbox One S és Xbox One X konzolokon azonban nem támogatott a Dolby Vision játék.

A közleményben megfogalmazottak szerint: „A Dolby Vision játékok automatikusan leképeződnek minden a Dolby Vision-t támogató displayre, így a játékosok a lehető legjobb képet láthatják.”

„Az Xbox Series X/S optimalizált címek válogatott készlete mellett azt is biztosítani akartuk, hogy a korábban HDR-ben vagy Auto HDR-ben kiadott játékok jelentős tárháza is részesüljön ebből a lehetőségből. Ez vezetett bennünket arra, hogy a Dolbyval együttműködve új vizuális javítási képességeket hozzunk létre, amelyek a Dolby Vision technológiát használják, hogy a már meglévő HDR10 és Auto HDR játékok ezreinek jobb vizuális élményt biztosítsanak. Ha a Dolby Vision kompatibilis TV-hez csatlakoztatjuk az Xbox Series X/S-t, melyen be van kapcsolva a Dolby Vision, a konzolok automatikusan feljavítják a meglévő játékokat, olyan gazdag, magával ragadó élményt nyújtva, mint semmi más játékkonzol.”

A Dolby Vision játékhoz a HDR formátumot támogató TV-re van szükség, és ügyelnie kell rá, hogy a készülék Dolby Vision üzemmódjában minden képjavító funkció ki legyen kapcsolva, különösen a mozgássimító rendszer, ami jelentős bemeneti késést okoz. Probléma viszont, hogy a legújabb TV-k többsége sem támogatják még a Dolby Vision HDR játékot 4K 120Hz képsebességgel.

A Dolby Vision beállítás az Xbox Series X/S konzolon:
  • Ellenőrizze, hogy a display támogatja-e a Dolby Vision-t
    Annak ellenőrzéséhez, hogy a display támogatja-e a Dolby Vision-t, nyomja meg az Xbox gombot az útmutató megnyitásához. Ezután válassza a Beállítások > Általános > TV és megjelenítési beállítások > 4K TV adatai menüpontot.
  • A Dolby Vision engedélyezése az Xbox Series X|S rendszeren
    A legjobb Dolby Vision élmény érdekében javasoljuk az automatikus alacsony késleltetésű mód (ALLM) használatát. A Dolby Vision engedélyezéséhez nyomja meg az Xbox gombot az útmutató megnyitásához. Ezután nyomja meg a Beállítások > Általános > TV és megjelenítési beállítások > Videó módok > Dolby Vision for Gaming (Dolby Vision játékhoz) gombot.

Dolby Vision játék

Megjegyzés: A legjobb játékélmény érdekében győződjön meg róla, hogy az Xbox és a TV a legújabb firmware-t futtatja.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .