LG Display: „médiaszék” koncepció hajlított OLED képernyővel

Az LG Display a CES 2022 kiállításon mutatja be a hajlított OLED képernyőt alkalmazó „Médiaszék” és „Virtuális bringázás” koncepciókat.


Az LG Display immár hagyományosan a CES kiállításokon is előrukkol korszerű képernyői innovatív alkalmazási lehetőségeit példázó koncepciókkal. Így tett a CES 2021 alkalmával is a világ első 121 centis (48 hüvelykes) játékra optimalizált hajlítható Cinematic Sound OLED (CSO) képernyővel, és nem lesz ez másként a jövő januári bemutatón sem.

A kiadott sajtóközlemény szerint az LG Display a CES 2022 kiállításon bemutatja, hogyan teremt hajlékony OLED technológiája új és különböző életstílusokat. A két új termékkoncepció a „Médiaszék (Media Chair)” és a „Virtuális bringázás (Virtuális Ride)”.

LG Display Media Chair

A „Médiaszék (Media Chair) egy 55 hüvelykes OLED TV-képernyőt és egy rendkívül kényelmes nyugágyat tökéletesen ötvöző modern relaxációs eszköz.” A 1500R, azaz 1,5 méter görbületi sugarú képernyő képe a nézője számára optimális nézőszöget biztosít, a beépített Cinematic Sound OLED (CSO) hangtechnológia pedig a képernyőt membránként használva – azt rezgetve – kelti a hangot.

A képernyő a kartámasz kijelzőjén található gomb megnyomásával fekvőből álló helyzetbe forgatható, lehetővé téve az úgynevezett portré módot. Mivel a képernyő a szék keretéhez van rögzítve az akkor is a nézője látóterének közepén marad, ha az egész széket hátradönti.

Bár az ívben hajlított TV-k nem arattak sikert, de ha csak egy ember nézi a legjobb távolságból, akkor kétségtelenül vannak előnyei. Ez pedig ebben a koncepcióban adott.

LG Display Virtual Ride

A „Virtuális bringázás (Virtual Ride)” egy futurisztikus beltéri állókerékpár, mely előtt és felett három „r” alakot formázó 139 centis (55”) ívelt OLED képernyőn jelenítik meg a kerékpáros szeme elé táruló táj. A bringás feletti mennyezeti képhez a meghajlított képernyő görbületi sugara 500R, azaz 500 mm, ami a jelenlegi leginkább meghajlított nagy képernyő, kiválóan szemléltetve az OLED panel hajlékonyságát.

Mindkét ötlet csak „termékkoncepció”, tehát nem kapható, bár a The Verge cikke szerint a médiaszéket az LG Display partnereként együttműködő meg nem nevezett koreai masszázsszéket gyártó cég egy napon piacra dobja majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .